Koje je “normalno” trajanje seksa i što učiniti ako želite da traje duže

by | 1 listopada, 2020

Kad je u pitanju seks, je li duže doista bolje ili kvaliteta nema nikakve veze s trajanjem spolnog odnosa?

Iako odgovor na ovo pitanje varira od osobe do osobe, istraživanja nam ipak donose odgovor na pitanje o “normalnom” trajanju seksa. Tako je istraživanje iz 2005. godine donijelo rezultate koji kažu da prosječni seks traje oko pet i pol minuta, a stručnjaci napominju da se normalnim smatra svaki seks koji traje između tri i 13 minuta. Sve preko toga smatra se predugim. No, kao što smo već napomenuli, neke osobe jednostavno vole duži seks te se služe raznim trikovima kako bi ga produljili. U nastavku vam donosimo tri metode pomoću koje to možete učiniti i vi.

KAKO PRODUŽITI VRIJEME SEKSA?

Razlozi “kratkog” seksa mogu biti razni. Nekad je to suhoća vagine, nekad preuranjena ejakulacija, nekad nemogućnost kontroliranja orgazma, a nekad nešto posve drugo. Što god bio razlog, znajte da je to donekle moguće ispraviti.

Lubrikant

Mnoge žene bore se sa suhoćom vagine, a velikom broju njih seks postane bolan nakon nekog vremena jer se usred seksa može izgubiti prirodna vlažnost. U tim trenucima seks za mnoge parove prestaje, no to se može odgoditi ako upotrijebite lubrikant.

Edging

Edging je tehnika odgađanja i kontroliranja orgazma za vrijeme seksa. Cilj je zadržati se u predorgazmičkom stadiju te tako povećati seksualni užitak. Ako vaš seks traje prekratko, probajte s ovom metodom, no znajte da za usavršavanje iste treba vremena.

Promjene

Do orgazma dolazi neprestanim ponavljanjem seksualnog podražaja. Kako biste produžili seks nekada će biti dovoljno jednostavno promijeniti pozu, usporiti ili se usmjeriti na nešto drukčije dodire.

Ako vas brine to što vam seks “prekratko” traje, morate biti svjesni činjenice da normalan seks koji traje satima ne postoji. Pod normalno se smatra seks između zdravih osoba, bez alkohola, droga te tableta za potenciju. Seks koji traje sat i više, a smatra se normalnim seksom, događa se između dviju partnerica.

Foto: Pixabay/Pexels