Kobasice s povrćem

by | 20 veljače, 2014

Sastojci:

  • 50 g suhih domaćih kobasica
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 crvena paprika
  • 1 mrkva
  • 250 g kupusa
  • 40 g riže
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 žlica senfa
  • 50 g parmezana
  • 2 dl soka od rajčica
  • sol, papar, ulje

Priprema:

1. Luk i crvenu papriku očistiti i narezati na kockice, mrkvu krupno naribati, a češnjak ispasirati. Kobasicu narezati na ploške.
2. Na malo ulja popržiti mrkvu, luk i češnjak, a zatim dodati crvenu papriku te i nju kratko popržiti.
3. Potom dodati kupus i pirjati ga dok ne omekša.
4. Zatim dodati rižu, kobasice, mljevenu papriku, senf i sok od rajčica. Nastaviti s pirjanjem dolijevajući vodu po potrebi da svi sastojci omekšaju a višak tekućine ispari. Pred kraj dodati začine po želji.
5. Gotovo jelo posipati parmezanom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept