

Sastojci:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 dl čokoladnog mlijeka
Za kremu:
- 8 dl mlijeka
- 8 žlica brašna
- 2 vanilin šećera
- 150 g bijele čokolade
- 200 g šećera
- 250 g putera
- 700 g kivija
- 2 bezbojna preljeva za kolače
Priprema:
Biskvit:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati jaja, šećer, ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo. Umutiti mikserom kako bi se dobila ujednačena smjesa.
2. Pravokutnu tepsiju obložiti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu za biskvit i peći u zagrijanoj prećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
3. Pečeni biskvit poprskati čokoladnim mlijekom.
Krema:
1. U manju posudu uliti 6 dl mlijeka, dodati šećer, vanilin šećer i kuhati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti ostatak mlijeka i brašno, doliti u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući sve dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smjesu dodati maslac omekšao na sobnoj temperaturi i umutiti mikserom. Na kraju dodati ribanu bijelu čokoladu i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Pečeni biskvit vratiti u tepsiju, preko nje uliti pripremljenu kremu i poravnati.
2. Kivi oguliti, narezati na kolutove i poslagati preko nadjeva.
3. Preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice, preliti preko voća i pričekati da se ohladi.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept




