Keks-torta s višnjama

by | 28 travnja, 2013

Sastojci:

  • 5 žumanjaka
  • 300 g višanja
  • 250 g margarina
  • 250 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 2 vanilin šećera
  • 3 dl mlijeka
  • 500 g ”petit beurre” keksa
  • 6 dl slatkog vrhnja

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati omekšani margarin, vanilin šećer i 150 g šećera u prahu pa umutiti mikserom.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom i kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne dobije gusta krema.
3. Ohlađenu kremu od žumanjaka pomiješati sa smjesom od margarina, dodati otopljenu čokoladu i umutiti mikserom.
4. Višnje dobro ocijediti od viška tekućine.
5. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
6. ”Petit beurre” kekse umakati u mlijeko i njime prekriti dno odgovarajuće podloge za tortu. Premazati polovinom pripremljene kreme od čokolade, nanijeti polovinu višanja i premazati trećinom šlaga od slatkog vrhnja. Isti postupak nadijevanja ponoviti i završiti keksima.
7. Preostalim šlagom od slatkog vrhnja premazati tortu i vratiti u hladnjak da se stegne.

Izvor: Dobra hrana