


Sastojci:
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- 1 glavica luka
- 4 žlice krušnih mrvica
- 1 manje jaje
- 1 žlica sjeckanog peršina
- prstohvat mljevene paprike
- mješavina začina
- 1 manja rajčica
- 1 veća tikvica
- 150 g feta sira
- 4 žlice ulja
- papar, sol
Priprema:
1. Luk i rajčicu što sitnije narezati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljeveno meso, jaje, rajčicu, luk, mljevenu papriku, mrvice i peršin. Dodati začine po ukusu i dobro izmiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa pogodna za oblikovanje. Pripremljenu smjesu ostaviti u hladnjaku da miruje 60 minuta.
3. Tikvicu oguliti i naribati na krupno. Potom je posoliti i pričekati da pusti sok a zatim dobro ocijediti. Ocijeđenu tikvicu pomiješati s izmrvljenim feta sirom i dobro izmiješati.
4. Potom od mesa nauljenim rukama oblikovati manje pljeskavice. Duž jedne strane pljeskavice rasporediti malo smjese od sira, a zatim zarolati i krajeve slijepiti kako bi se dobio oblik većeg ćevapa. Na isti način iskoristiti preostali materijal.
5. Oblikovane kebabe nabosti na štapiće i peći u vrućem ulju dok ne porumene. Kao prilog poslužiti skuhani ili pečeni krumpir po želji.
Izvor: Dobra hrana



