


Sastojci:
- 20 kanelona
- 250 g zrnatog sira
- 150 g mozzarelle
- 350 g svježeg sira
- 150 g suhe vratine
- 300 g pelata rajčica
- 3 žlice maslinovog ulja
- 30 g parmezana, bosiljak
- 2 češnja češnjaka
- 50 g brašna
- 6 dl mlijeka
- 50 g maslaca
- mješavina začina
Priprema:
1. U posudi pomiješati zrnati sir, mozzarellu prethodno krupno naribanu, izmrvljeni sir i nasjeckanu suhu vratinu. Dodati začine po želji i promiješati.
2. Dobiveni nadjev uliti u slastičarsku vrećicu bez ukrasnog završetka i pomoću toga napuniti kanelone.
3. Izmiksati pelate rajčica, češnjak, maslinovo ulje, bosiljak i začine po želji.
4. Posebno u posudi otopiti maslac, a zatim dodati brašno i kratko popržiti. Potom uz neprestano miješanje postepeno dolijevati mlijeko dok se smjesa ne zgusne. Začiniti po želji.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju uliti smjesu od rajčica. Poslagati punjene kanelone i zaliti ih bešamel umakom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene. Pred kraj pečenja posipati parmezanom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



