Kako zaštititi kosu od klora u bazenu?

Zbog klora iz bazena kosa vam može promijeniti pigment i postati zelena

by | 23 lipnja, 2021
zaštita kose

Osim što kosu treba zaštititi od UV zračenja jer može postati dehidrirana, suha i ispucala, treba je zaštititi i od bazenske vode prepune klora zbog kojeg vam voda izgleda poput same.

Uz to što vam klor iz bazenske vode iz kose izvlači prirodna ulja i vlagu, pun je kemikalija koje mogu oslabiti kosu i promijeniti joj boju ako je bojana (posebno ako je riječ o prethodno blajhanoj kosi). To su situacije u kojima vam kosa može čak i pozeleniti, što vjerujemo da su mnogi od nas iskusili. Srećom, postoji rješenje koje će vam zaštiti kosu od potencijalnih oštećenja i mijenjanja boje.

Pročitajte: 8 razloga zašto vam ispada kosa i što učiniti

Riječ je o regeneratoru u kosi. Prije nego što uđete u bazen, nanesite regenerator na kosu koji će biti odlična barijera između klora i kose.

Pročitajte: Duga razbarušena kosa novi je hit

Kako točno djeluje ovaj postupak?
Budući da klor izvlači iz kose vlagu, regenerator će prirodno zatvoriti kutikulu kose i ostaviti kosu nahranjenom. Uloga regeneratora je upravo ta da podigne razinu vlage i zdravih nutrijenata, opskrbi kosu elastičnošću, zagladi kutikulu i omekša vlas.

Najbolje je da koristite leave in regenerator koji ne morate ni ispirati i dolazi u spreju, no i iz onih bogatih, hranjivih regeneratora koje nanosite na kosu kod svakog pranja ćete dobiti potrebne nutrijente. Pripazite samo da ne sadrže alkohol i parfeme koji mogu dodatno isušiti kosu.

Iako obično regenerator nanosite na mokru kosu, slobodno možete i na suhu – poanta je samo da ga nanesete prije nego što dođe u kontakt s klorom.

Pročitajte: Masti vam se kosa više u posljednje vrijeme? Znamo zašto

Foto: Unsplash