Masti li vam se kosa više u posljednje vrijeme? Znamo razlog

Iako smo jedva dočekali toplije dane, frustracije nam priušćuje masna kosa

by | 14 lipnja, 2021
masna kosa

Da su barem ljeta uvijek idealna kao na fotografijama. U stvarnosti, borimo se s velikim promjenama temperature, vlagom, znojenjem, osjećajem ljepljivosti… A cijeli problem nije zaobišao niti kosu.

Porastom tjelesnih temperatura, znojenje se pojačava, što omogućuje da se znoj miješa sa sebumom na tjemenu, a time šire i masnoću. S povećanom vlagom zraka ima više vlage u zraku, a samim tim i više vlage u vašoj kosi. Čak i naša ljetna dodatna oprema može pogoršati problem. Sunčane naočale pogurnute natrag na vrh glave pomažu u prenošenju ulja i masti. Isto tako i dodaci za sunčanje poput šešira, koji čine vlasište ravnijim i masnijim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gisou (@gisou)

Iako će vam se učiniti odličnom idejom da jednostavno češče operete kosu, to može uzrokovati upravo suprotan učinak. Naime, ako kosu počnete prati svaki dan, tjeme misli da mora stvarati više sebuma. Što znači – masnija kosa. Polako smanjite broj šamponiranja i koristite proizvode bez sulfata i silikona.

Da biste se borili protiv masne kose između pranja i održavali pramenove svježima i punima volumena, okrenite se suhom šamponu. Na tržištu postoji pregršt kvalitetnih, koji će upiti višak ulja, znoja i nečistoća, a stvorit će i volumen i kvalitetnu strukturu.

Ako utvrdite da vaše vlasište nije ljubitelj suhog šampona i da se lako može nadražiti, stavite suhi šampon na svoju četku i onda s njome prođite kroz kosu. I posljednji savjet je – visoki rep ili punđa! Osim što će vam biti lakše ne imati težinu oko vrata, kosa će vam se manje mastiti jer neće imati dodira s kožom. Win-win!

 

Foto: iStock / Getty Images Plus