Kako seksualni život održati uzbudljivim i kvalitetnim nakon što ste postali roditelji?

by | 19 svibnja, 2020

Jedan od najčešćih scenarija nakon što dobijete prvo dijete je da stavite u drugi plan svog partnera i sebe, a fokus vam preuzme dijete 24/7.

Seksualni život vam počinje patiti jer svaki put kada poželite biti intimniji s partnerom, dijete počne plakati. Može proći i do nekoliko godina dok dijete ne bude prespavalo cijelu noć i da vam se život koliko-toliko vrati u normalu. To može biti izrazito frustrirajuće za obje osobe u odnosu i svima treba taj balans – biti dobar roditelj i imati vrijeme za sebe i svog partnera. Baš zato u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako da vratite intimu u vašu životnu rutinu nakon što ste postali roditelji.

Vratite noćni život
Kada djeca spavaju tijekom noći, to vam je odlična prilika za intimne trenutke s partnerom. Ako otkako se dijete rodi steknete rutinu spavanja s njim, tako će i biti. Morate postaviti pravila za dijete i pridržavati ih se, zbog sebe i djeteta. Kupka, čitanje i uspavljivanje djeteta neka vam bude rutina, kao i spavanje u određeno vrijeme. Kada dijete napuni dvije godine, više nećete imati takvih problema s buđenjem po noći.

Oslobodite misli i uredite se
Ne morate si stvarati pritisak da morate izgledati seksi. Naravno, depilacija je dobrodošla, ali ne trebate se zamarati posebnim odjevnim kombinacijama. Seksi je osjećaj u glavi, dobar osjećaj u tijelu i subjektivna misao. Promijenite percepciju i budite nježni prema sebi.

Oslobodite se osjećaja krivnje i postanite spontaniji
Iako s djecom spontanost odlazi u blagi zaborav, još uvijek je može biti. Seks ne morate planirati. Spontano gledanje filma dok vam dijete spava može dovesti do uzbudljivih trenutaka bez da ste ih zapisali u kalendar. A ako baš ne možete bez plana, organizirajte si večer samo za sebe. Unajmite dadilju, izađite van i uživajte, bez grižnje savijesti, treba vam vremena za vas kako biste bili bolji i za dijete.

Foto: Unsplash