Kako se riješiti uraslih dlačica?

Svaki put pred ljeto osvijestimo si problem uraslih dlačica, evo kako si pomoći

by | 28 svibnja, 2021

Imate problem s uraslim dlačicama? Te iritantne dosade znaju se čak i zakomplicirati, no činjenica je da smo svi barem jednom imali problema s njima.

Ako se brijete, depilirate voskom ili pincetom, znate točno o čemu pričamo jer ste upravo i glavna meta urasle kose. Kad se pojavi, osjetit ćete bol, upalu i kvrge, često dominantne simptome. No nije baš svatko sklon dobivanju ovih problema – čini se da osobe s grubim dlakama imaju najviše šanse imati problema s urastanjem. Od njih nisu sigurni niti muškarci, koji također trebaju biti svjesni svoje brade, jer je to uobičajeno mjesto za pojavljivanje uraslina.

Koliko god urastanje može biti bolno, dobra vijest je da se nadražena područja često sama izliječe. Ali svi mi radimo na tome da prebrodimo probleme s kožom, a bilo bi najbolje i da ih spriječimo. Jedna stvar na koju treba paziti su kronična urastanja koja rezultiraju hiperpigmentacijom, ožiljcima ili infekcijom.

Da biste izbjegli upalu i navikli se na život bez uraslih dlačica, napravite sljedeće:

  1. Uvrstite nježan piling u svoju beauty rutinu. Pomaže u uklanjanju odumrlih stanica kože, što sprječava da se dlačice zaglave i pretvore u urasle kvržice.
  2. Ispirite područja s nešto toplijom vodom. Uključivanje rutine toplije vode ili stavljanjem toplih obloga na područje koje planirate depilirati, može vam pomoći da se pore otvore i tako spriječe buduća urastanja.
  3. Nekoliko minuta prije brijanja nanesite kremu za brijanje ili gel za omekšavanje kože. Pokušajte koristiti i regenerator za kosu! Kokosovo ulje također je izvrsna potpuno prirodna opcija, ali zapamtite da bi se moglo začepiti cijevi kupaonice jer se – stvrdnjava

4. Izbjegavajte usku odjeću! Stalne urasle dlačice mogu biti posljedica uskih traperica ili tajica. Odjeća je ključna za prevenciju urastanja dlačica. Konstantno trenje uske odjeće uzrokuje upale uraslina, stoga pokušajte nakon brijanja odabrati neki laganiji i širi outfit.

5. Pokušajte odbaciti britvicu i vosak. Umjesto toga, isprobajte nove metode, poput električne britvice, kemijskog sredstva za uklanjanje dlačica ili kreme koja smanjuje rast kose. Lasersko uklanjanje dlačica još je jedna opcija za one koji imaju česte probleme s urastanjem.

Foto: Unsplash