Vaša se maskara osušila i ostavlja grudice na trepavicama? Znamo kako je možete spasiti

by | 19 ožujka, 2024
produžite vijek suhe maskare

Otkrivamo nekoliko jednostavnih trikova koji će vašoj suhoj maskari produljiti život.

Maskara je nezamjenjivi i mnogima omiljeni dekorativni proizvod jer povećava gustoću i dužinu njihovih trepavica čineći da oči izgledaju veće i ljepše. Međutim, čest problem maskare je taj da se može osušiti prije nego što je potrošite. Ne trebate je odmah baciti u smeće, posebno ako još niste nabavili novu, jer znamo kako je možete upotrijebiti još nekoliko puta.

Kako staroj maskari produljiti vijek trajanja

Vjerujemo da dobro znate kako biste svoju maskaru trebali zamijeniti svakih šest mjeseci novom, ali kad zaboravite kupiti novu, vaša stara se osušila i na vašim trepavicama ostavlja grudice, dobro je znati ovih nekoliko trikova koji će joj produljiti trajanje.

Trik 1#: Dodajte par kapi fiziološke otopine

Najlakši način kako da oživite suhu maskaru je taj da joj dodate 2-3 kapi fiziološke otopine ili otopine za čuvanje kontaktnih leća. Zatim dobro protresite. Ova će tekućina dodati vlagu sasušenoj maskari pa ćete je, bez straha od alergijskih reakcija, sigurno moći upotrijebiti još nekoliko puta.

produžite vijek suhe maskare

Trik 2#: Zagrijte maskaru u šalici tople vode

Kad se vaša maskara osuši, pokušajte je na nekoliko minuta staviti u šalicu tople (ne prevruće) vode. Toplina će pomoći da se kruta i sasušena tekstura maskare vrati u prvobitno stanje. Umjesto vodom, maskaru možete zagrijati i sušilom za kosu, ali ga pritom udaljite od proizvoda i držite na najnižoj brzini. Koju god metodu odabrali, protresite bočicu prije uporabe.

Trik 3#: Dodajte kap organskog ulja

Organsko, hladno prešano ulje koje koristite za njegu kože ili kose čarobno može pomoći oživjeti suhu maskaru. Dodajte samo jednu kap za početak, dobro protresite da se sastojci prožmu, pa tek po potrebi dodajte još jednu. Kapljica prirodnog ulja krutoj će teksturi maskare vratiti likvidnost i mekoću.

Pročitajte: Ovo je trenutačno najprodavanija maskara na Amazonu

Foto: PeopleImages, iStock/Getty Images Plus