Zašto vam se maskara konstantno skida i kako doskočiti tom problemu?

Vašem beauty problemu je došao kraj

by | 16 prosinca, 2021

Dignite ruku ako ste se ikad našli u situaciji da na kraju radnog dana više nemate maskaru na trepavicama.

Da, vjerujemo da nas je većina bar jednom doživjela to iskustvo dok je čistilo crne mrlje s očiju i znamo, poprilično je iritantno, ali postoji i rješenje za ovaj problem koje je otkrila make up artistica Miley Cyrus – Janice Daoud. Zapravo postoji nekoliko rješenja, no ona se baziraju na dobrom primeru za oči, uklanjanju viška ulja s trepavica, vodootpornoj maskari i umjetnim trepavicama. Tajna može ležati i u vašoj teškoj skincare rutini zbog kojeg vam kapci budu izrazito masni, no više pročitajte u nastavku.

Riješite se viška ulja
Kapci mogu biti 3x masniji nego ostatak vašeg lica (čak i ako imate suho lice), a budući da se ulje topi, razrjeđuje make up, uključujući i maskaru, zbog čega morate prvo ukloniti, pa matirati višak ulja s kapka. Nakon što napravite svoju jutarnju skincare rutinu, uzmite papirić za skupljanje viška sebuma i nežno ga prislonite na kapke i ispod očiju kako bi uklonili višak, a postupak ponovite još jednom nakon što nanesete sjenilo. Također, prije nanošenja šminke, koristite translucent puder kako bi matirali područje oko očiju i spriječili prenošenje ili brisanje maskare.

Primer na oči
Iako vam se može činiti kao potpuno nepotrebni korak u rutini, staviti primer za oči na kapke jednako je važno kao i staviti primer ispod pudera. Oni su dizajnirani da vam šminka duže traje, u ovom slučaju sjenila i da drže sebum pod kontrolom, te matiraju. Osim što vam šminka neće kliziti, neće vam se ni skupljati u pregibu oka, te će pomoći i maskari da duže traje.

Koristite vodootpornu maskaru
Nisu svi obožavatelji vodootporne maskare i potpuno razumijemo, no ako imate baš važan događaj, primer za trepavice i vodootporna maskara kombinacija su pomoću koje će vam trepavice ostati na mjestu cijeli dan.

Umjetne trepavice
Da, nije opcija za kojom bi mnogi posegnuli, no praktična je i sigurni ste da neće biti drame s nestajanjem ili razmazivanjem maskare.

Foto: Ekaterina_Jurkova via Getty Images