Kako obnoviti zaštitni faktor tijekom dana čak i s punim make-upom? Imamo 3 genijalna rješenja!

Šminka je važna, ali zaštita od sunca je važnija

by | 6 svibnja, 2022
spf preko make upa

Svako jutro prije nego što nanesete puder koristite svoju omiljenu zaštitu od sunca, ali nanošenje iste SPF kreme preko prekrasnog našminkanog lica i make-upa koji ste nanijeli samo nekoliko sati ranije pokvarilo bi vaš izgled. Srećom, stručnjaci su isprobali stotine trikova i metoda te na TikToku podijelili tri genijalna rješenja za ovu dilemu.

Kako nanijeti zaštitni faktor na našminkano lice?

SPF u prahu

Poput pudera za setiranje, zaštitni faktori u prahu jednostavno se i lako nanose preko pudera, rumenila ili bronzera, a mogu čak produljiti postojanost šminke. Dermatolog @denverskindoc na Tik Toku je preporučio korištenje “mineralnog zaštitnog praha za sunčanje” jer “je gotovo nevidljiv”. Loša vijest? SPF u prahu je još uvijek novitet na tržištu pa nema puno izbora ovih proizvoda.

SPF u stiku

“Zaštitni faktori u sticku su super lagani, pružaju blistavi finish i izvrsna su opcija za one čija je koža sklona aknama”, istaknuo je dermatolog @beamaxinemd na TikToku. Iako SPF u sticku može malo razmrljati šminku, mnogi ga vole jer koži pruža onaj predivan rosni sjaj koji se nalazi na vrhu proizvoda kad podignete poklopac.

spf u sticku

spf u sticku

SPF u spreju

Ako vas ideja da bilo što nanesete na svoje svježe našminkano lice čini nervoznom, zaštitni faktori u spreju su još jedan odličan izbor. “Imate osjećaj kao da na lice sprejate fiksator šminke; vrlo je osvježavajuće”, primijetila je kozmetologinja @alenaavictoriaa, dodajući da je najvažnije pronaći “vrlo lagani SPF u spreju”.

spf u spreju

spf u preju

 

Pročitajte: Sjajni SPF serumi koje možete samo ubaciti u omiljene beauty proizvode

 

Foto: Pexels, PR