Make-up trikovi: Kako našminkati tanke usne da se doimaju punijima

Za vizualno sočnije usne

by | 17 listopada, 2023
Kako našminkati tanke usne

Nemamo svi prirodno pune usne niti ih želimo popuniti filerima, ali ih svejedno želimo našminkati. Uz ove make-up trikove, mogu djelovati sočnije i punije.

Ako imate tanke usne, moguće je da u potpunosti preskačete nanošenje ruža ili sjajila za usne. Možda niste sigurni koju boju ili teksturu odabrati ili kako našminkati svoje usne da bi se vizualno doimale punijima.

Zanimaju li vas jednostavni vizažistički trikovi koji će ih učiniti većima – ali prije svega zdravima i njegovanima – nastavite čitati. Pravim proizvodima i tehnikama šminkanja, možete s lakoćom našminkati svoje usne i napućiti ih za novi selfie.

Kako našminkati tanke usne

Vizažistički trikovi za povećanje usana

Mudro odaberite boju ruža

Možda volite tamne boje usana, ali bolje ih je izbjegavati jer vaše usne čine vizualno tanjima. Radije birajte ruževe u nude i nježno ružičastim nijansama. Prije nego što nanesete ruž, olovkom za usne koja je najsličnija prirodnoj boji vaših usana obrubite ih crtajući malo izvan svoje linije usana. Zatim potpuno ispunite usne olovkom prije nego što ih prekrijete ružem u sličnoj nijansi kako biste uživali u čaroliji optičke iluzije.

Strateški nanesite sjajilo za usne

Naravno, možete koristiti sjajilo za usne, ali nemojte ga nanijeti na cijelu površinu usana. Za iluziju punijih usana, tračak sjajila nanesite samo na sredinu gornje i donje usne. To će reflektirati svjetlost i dati im 3D efekt.

Istaknite Kupidov luk

Kada ste našminkali usne, nanesite mrvicu highlightera na vrh gornje usne pa ga utapkajte prstima. Nanošenje suptilnog svjetlucavog proizvoda na Kupidov luk može vam pomoći da gornja usna izgleda punije.

Naglasite svoje oči

Bilo da ćete istaknuti svoje prekrasne guste obrve, nanijeti dva debela sloja maskare za volumen ili upečatljivim sjenilom istaknuti boju svojih očiju, naglasite svoje oči. Kad su vaše usne neutralno našminkane, uvijek se možete poigrati sa šminkanjem očiju.

Potaknite cirkulaciju

Nježnim, kružnim pokretima, koristeći piling, četkicu za zube ili električni uređaj za pranje lica, potaknite cirkulaciju u svojim usnama. Na ovaj ćete način ukloniti odumrle stanice i potaknuti stvaranje novih.

Hidrirajte izvana i iznutra

Suhe usne ne samo da izgledaju nezdravo već i djeluju manje. Zato, odaberite svoje omiljeni preparat za hidrataciju – melem, masku ili sjajilo, i koristite ga redovito. Održavanje usana hidriranima, esencijalna je tajna njihovog lijepog i njegovanog izgleda. Naravno, ovo se odnosi i na vodu. Čim osjetite da vas usne zatežu, vjerojatno ste dehidrirali.

Pročitajte: Za žene iznad 40.: ove boje i teksture ruževa ne ističu borice te pomlađuju

Foto: Prostock-Studio, iStock/Getty Images Plus, Image Source, DigitalVision via Getty Images