Kako jednom zauvijek postići savršeno oblikovane obrve? Imamo vodič kroz najbolje tretmane

Napokon ste se odlučili za uređivanje obrva? Imamo niz prijedloga kako i odakle krenuti

by | 29 srpnja, 2021
oblikovanje obrva

Ovaj članak je originalno objavljen na grazia.hr.

U danima make-upa tijekom ljeta, obrve dobivaju na pozornosti. One su okvir lica, zahvaljujući njima možemo si priuštiti no make-up look, a kako bi bile savršene, potrebna nam je i mala, profesionalna pomoć. Mi ćemo se danas ovdje osvrnuti na prirodni izgled obrva te kako, korak po korak, pronaći odgovarajuću njegu za njih.

Kako jednom zauvijek postići savršeno oblikovane obrve?

Ulja, serumi i sapuni za obrve

Za početak – ostavite obrve na miru. Tako je – živimo u vrijeme zdravih, prirodnih i moćnih obrva tako da ovaj vodič započinjemo s jednostavnim savjetom – prestanite čupati svoje obrve. Umjesto toga, posvetite se njihovoj njezi i u skincare rutinu uključite serum za rast obrva ili ricinusovo ulje koje će također pomoći u njihovom rastu. Svaku večer nanesite željeni proizvod i pođite na spavanje. Preko dana njegujte obrve prozirnim njegujućim gelom ili sapunom za obrve – novim must-have proizvodom u njezi obrva.

Threading obrva

Threading obrva pronaći ćete u kozmetičkim salonima ili onima specijaliziranima za uređenje obrva. Radi se o uklanjanju dlačica koncem nakon što se obrvama odredi odgovarajući oblik. Ovo vam je kao manikura kada bi govorili o noktima, osnovica za lijepe i njegovane obrve koje odgovaraju vašem licu. Uz to, možete se i odvažiti na bojenje te ih potamniti za nijansu ili dvije. Threading obrva ponavlja se jednom mjesečno.

Browlifting

Ako ste spremni za korak više i želite malo više istaknuti svoje obrve, u trendu je browlifting, tretman koji također možete pronaći u kozmetičkim salonima. Radi se doslovce od podizanju dlačica obrva u smjeru prema gore zbog čega one izgledaju istaknutije i uvijek uredno počešljane.

Ombre Brows

Za žene koje vole uistinu pravilno ocrtane obrve, ali i dojam olovke na obrvama, ovdje se radi o vrsti trajne šminke koja odlično i vrlo prirodno imitira izgled sjenila ili sjenčanja. Ova tehnika idealna je za sve – i one koji žele prirodne obrve i samo malo ih naglasiti i za one koji žele dramatičnije, tamnije i deblje obrve. Efekt traje od godinu dana do dvije godine.

Microblading

Microblading je apliciranje pigmenta mikroiglicama koja simulira prirodan izgled dlačica različitih dužina i debljina. U ovoj metodi ne koristi se aparat nego se dlačice unose u kožu jako plitko posebnim nožićem. Obrva dobiva potpuno prirodan izgled jer se ne popunjava cijela obrva, nego se posebnom tehnikom iscrtavanja dobiva izgled tankih i zakrivljenih dlačica u prirodnom smjeru rasta. Tretman drži godinu dana do dvije godine, no mora se svakih mjesec dana malo obnavljati.

Cover foto @soapbrows