Kako izaći na kraj s ljubomornim partnerom

by | 23 siječnja, 2015

U početku vam je možda i odgovaralo vidjeti svog partnera kako postaje ljubomoran samo dok razgovarate s drugim muškarcem. No, kada vaš partner ‘poludi’ i na sam spomen bilo kojeg drugog muškarca, makar i najboljeg prijatelja, to može znatno narušiti vaš odnos.

ljubomora

Zdrava veza zasniva se na povjerenju dvoje ljudi. Ako je vaš partner ljubomoran na svakog muškarca koji vam se obrati znači da se plaši da ćete ga ostaviti. Lijepo od njega što vas želi u svom životu, ali da bi vaša veza potrajala morate ga naučiti da vam vjeruje.

Kako izaći na kraj s ljubomornim partnerom?

  • Upoznajte ga sa svojim muškim prijateljima

Ako je ljubomoran kad god se nađete u društvu drugih muškaraca, pozovite ga sljedeći put na druženje! Dopustite ga da upozna sve vaše prijatelje. Jednom kada shvati da vas ti muškarci zapravo doživaljavaju kao sestru, prestat će biti nepovjerljiv.

  • Ne provorcirajte ga

Jeste li mu ikada dali povoda za ljubomoru? Ako često komentirate zgodne frajere na televiziji ili pak ulici, nije ni čudo što vam je partner ljubomoran. Ako već znate kakav je, poštujte ga i nemojte raditi stvari zbog kojih će se uzrujati. Na kraju krajeva, stavite se u njegovu poziciju. Je li bi vam bilo ugodno da on pred vama komentira ‘dobre cure’?

  • Otkrijte pravi razlog ljubomore

Znate li zašto je on toliko ljubomoran? Ako ga je bivša djevojka prevarila, podsjetite ga da vas dvije nemate ništa zajedničko i da vi niste krivi za to što je ona napravila. Ako pak nema dovoljno samopouzdanja po pitanju svog fizičkog izgleda, s vremena na vrijeme mu udijelite kompliment kako bi shvatio da je vama neodoljiv.

  • Napravite kompromis

Je li ljubomoran samo na jednog muškarca? Ako ima valjan razlog za svoju ljubomoru, možda bi trebali udaljiti od tog muškarca. Naravno, ne ugrožavajte prijateljstva koja postoje već godinama, ali ako je vaš dečko ljubomoran na muškarca s kojim ste ranije izlazili ili se viđali, ljubomora je opravdana.

  • Poklonite mu pažnju

Kada ste na zabavi, okruženi gomilom muškaraca, morate posvetiti pažnju svom muškarcu. To ne znači da se ne trebate odvajati jedno od drugog, ali nije u redu da zapostavljate partnera zbog drugih muškaraca.

  • Razgovarajte s prijateljima

Ako je vaš partner ljubomoran na vašeg prijatelja, razgovarajte s tim prijateljem i uputite ga u trenutnu situaciju. Nema potrebe da vas stalno grli kada je vaš dečko u blizini. Na taj način nećete izgubiti prijatelja, a dečka ćete usrećiti.

  • Postavite pravila

Vaš partner ne može zahtijevati da se prestanete viđati s muškarcima, a da on i dalje ima gomilu prijateljica. Ako je ljubomoran bez razloga, sjednite i popričajte. Postavite pravila kojih ćete se oboje pridržavati. Budite fer jedno prema drugome.

  • ‘Naučite reći kad je dosta’

Ako ste već pokušali na ljubazan način riješiti problem i to nije uspijelo, vrijeme je da pooštrite pravila. Recite mu da je njegovo ponašanje neprihvatljivo i da se mora promijeniti ako mu je stalo do vas. Ne možete biti u vezi s nekim tko vas neprestano sputava svojom ljubomorom.

  • Prekinite vezu

Ako i uz sve pokušaje vaš partner ne želi promijeniti svoje ponašanje, jedina stvar koja preostaje je – prekid veze. Ne možete biti u vezi u kojoj ste oboje nesretni.

Izvor: Life Content