Pet praktičnih stvari koje će dati osjećaj da imate više vremena

by | 14 studenoga, 2023
kako pronaći više vremena

U današnjem ubrzanom svijetu, gdje se svakodnevno suočavate s brojnim obvezama i izazovima, često vam nedostaje dovoljno vremena za sve što želite postići.

Upravljanje vremenom postaje ključno da biste ostali produktivni, ali i zadržali ravnotežu između poslovnih i privatnih obveza.

Zanimljivo istraživanje koje su proveli “Stylist” i nova agencija Think Stylist, pokazalo je da 87 posto žena osjeća pritisak vremena da postignu sve što žele u životu.

Nažalost, nemoguće je usporiti sâmo vrijeme, ali vaša vremenska tjeskoba mogla bi donekle preoblikovati način na koji provodite vrijeme.

Renate Meyer, psihologinja i osnivačica The Elegant Warrior, kaže: “Vremenska anksioznost osjećaj je da nikad nemate dovoljno vremena i da ne radite dovoljno s vremenom koje imate na raspolaganju.”

Meyer kaže da, iako ne možete usporiti sâmo vrijeme, možete učiti da biste stvorili trajan osjećaj vremena. “Sve se vraća na učenje novih stvari – upoznavanje s novim stvarima učinit će sjećanja istaknutima i produljiti vaš osjećaj za vrijeme.”

Učenje nove vještine

Učenje nikad ne prestaje, a stjecanje novih vještina nije samo korak prema osobnom usavršavanju već i ključ za bolje upravljanje vremenom. Integriranjem novih sposobnosti, bilo da se radi o jeziku, tehnologiji ili umjetnosti, širite svoje horizonte i otvarate vrata novim prilikama.

Učenje postaje ne samo sredstvo samoostvarenja već i način kako možete svoje vrijeme iskoristiti na način koji pridonosi dugoročnom uspjehu.

kako pronaći više vremena

Odlazak na odmor na novo mjesto

Promjena okoline može imati snažan utjecaj na vaše doživljaje i perspektive. Odlazak na odmor na novo mjesto pruža vam priliku za opuštanje, istraživanje novih kultura i stvaranje nezaboravnih uspomena.

Odvajanje vremena za bijeg od svakodnevice pomaže vam obnoviti energiju, smanjiti stres i pridonosi emocionalnom zdravlju.

Budite spontani

Planiranje je važno, ali otvorenost prema spontanosti može dodati dozu uzbuđenja i slobode. Ponekad najneplaniraniji trenuci postaju najvrijedniji. Biti spontan znači biti otvoren novim mogućnostima, stvarati nezaboravne trenutke i pridonošenje fleksibilnosti u životu.

Pamtite što vam dani nude

Većina dana prođe tako brzo da zapravo nikada ne uzmete vremena da sve obradite. Studije su pokazale da ako usporite i ostanete više u trenutku, a kasnije se dublje osvrnete na sve, vrijeme može trajati dulje. Prakticiranje svjesnosti također može biti način da pravilno usporite.

Otvorite se upoznavanju novih ljudi

U vrtlogu modernog života, gdje su tehnologija i brzi ritam često dominirajući, otvaranje upoznavanju novih ljudi postaje ključno za izgradnju bogatstva osobnih iskustava i međuljudskih odnosa.

kako pronaći više vremena

Pročitajte: Pet načina kako živjeti štedljivo, prema onima koji doista tako i žive 

Foto: Pexels, simonapilolla iStock/Getty Images Plus via Getty Images