Juneće šnicle u umaku

by | 18 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 800 g junećih šnicli od buta
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 mrkve
  • 50 g mesnate slanine
  • 1 dl crnog vina
  • 2 žlice pirea od rajčica
  • 1 žlica domaćeg džema od marelica
  • 600 g njoka
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina
  • sol, papar

Priprema:

1. Mrkvu naribati na krupno, mesnatu slaninu narezati na kockice, luk i češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Juneće šnicle istanjiti tučkom za meso.
3. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, dodati mrkvu i slaninu te i njih kratko popržiti. Zatim dodati juneće šnicle i pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola pirjano, dodati pire od rajčica, džem od marelica, crno vino i začine po želji. Nastaviti s pirjanjem dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari.
5. Njoke skuhati u slanoj vodi, a potom ih ocijediti od viška tekućine i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana