


Sastojci:
- 800 g junećih šnicli od buta
- 2 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 3 mrkve
- 50 g mesnate slanine
- 1 dl crnog vina
- 2 žlice pirea od rajčica
- 1 žlica domaćeg džema od bresaka
- 600 g njoka
- 4 žlice ulja
- mješavina začina
- sol, papar
Priprema:
1. Mrkvu naribati na krupno, mesnatu slaninu nasjeckati na kockice, luk i češnjak što sitnije isjeckati.
2. Juneće šnicle istanjiti tučkom za meso.
3. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, dodati mrkvu i slaninu te i njih kratko popržiti. Zatim dodati juneće šnicle i pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola pirjano, dodati pire od rajčica, džem od bresaka, crno vino i začine po želji. Nastaviti s pirjanjem dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari.
5. Njoke skuhati u slanoj vodi, a potom ih ocijediti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana



