Juha sa šunkom

by | 13 srpnja, 2014

Clipboard044

Sastojci:

  • 500 g krumpira
  • 150 g celera
  • 1 mrkva
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1,2 l juhe od povrća
  • 80 g maslaca
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • 20 g parmezana
  • 3 žlice ulja
  • 100 g šunke
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:
1. Krumpir, celer, mrkvu, luk i češnjak očistiti i narezati na kocke.
2. U većoj zdjeli otopiti maslac, dodati pripremljeno povrće i kratko popržiti. Doliti juhu, poklopiti zdjelu i pirjati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
3. Omekšalo povrće procijediti i izmiksati (dodati malo juhe po potrebi), zatim vratiti u ostatak juhe, dodati vrhnje za kuhanje, parmezan i polako promiješati kako bi se dobila kremasta smjesa.
5. Šunku narezati na trake, popeći na malo ulja i dodati u juhu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept