


Sastojci:
- 350 g pilećeg filea
- 500 g svježeg kupusa
- 50 g maslaca
- 2 žlice gustina
- 1,5 l goveđe juhe
- 2 žumanjka
- 1 dl biljnog vrhnja
- 2 žlice kiselog vrhnja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Pileći file skuhati u goveđoj juhi, ostaviti ga da se ohladi, te narezati na kockice. Svježi kupus narezati na rezance.
2. Na malo maslaca propržiti kupus kako bi omekšao, a potom dodati kuhanu piletinu i uliti juhu u kojoj se piletina kuhala.
3. Gustin razmutiti sa malo vode, te uliti u juhu, začiniti je po želji i nastaviti s kuhanjem, dok se ne dobije željena gustoća
4. Posebno umutiti biljno vrhnje, žumanjke i kiselo vrhnje, pa umiješati u gotovu juhu
Izvor: Dobra hrana



