Juha s lignjama

by | 9 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 400 g očišćenih lignji
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 1 mrkva
  • 200 g šampinjona
  • 1 žlica senfa
  • 2 žlice brašna
  • 1,5 l juhe od povrća
  • 1 dl vrhnja
  • mješavina začina
  • papar
  • ulje

Priprema:

1. Luk i češnjak što sitnije nasjeckati, mrkvu krupno naribati, a šampinjone narezati na listove.
2. Tijelo lignje narezati na kolutove, a krakove nasjeckati.
3. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, a zatim dodati mrkvu te i nju kratko popržiti.
4. Potom dodati šampinjone i nastaviti s pirjanjem dok višak tekućine ne ispari. Posipati malo brašna i promiješati, a potom postepeno dolijevati juhu od povrća i ostaviti da proključa.
5. Zatim dodati lignje, senf i začine po želji pa kuhati dok svi sastojci ne omekšaju.
6. U gotovu juhu dodati vrhnje, posipati peršin i promiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept