


Sastojci:
- 300 g pilećeg bijelog mesa
- 2 glavice luka
- 80 g celera
- 2 mrkve
- 1 manja brokula
- 1 limun
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- 1/2 vezice peršina
- 2 žlice gustina
- mješavina začina
- ulje
Priprema:
1. Luk, celer i mrkvu očistiti i narezati na kockice.
2. Pileće bijelo meso također narezati na kockice.
3. Brokulu očistiti od korijena i istrgati na manje cvjetove.
4. Na malo ulja popržiti luk, a potom dodati mrkvu i celer te i njih kratko popržiti.
5. Zatim dodati piletinu i nastaviti s pirjanjem dolijevajući vodu po potrebi dok meso napola ne omekša.
6. Doliti 2 l vode i ostaviti neka proključa. Dodati cvjetove brokule i začine po želji pa kuhati da svi sastojci omekšaju.
7. Pred kraj dodati gustin razmućen u malo vode i nastaviti s kuhanjem dok se ne dobije željena gustoća.
8. U gotovu juhu dodati sok od limuna, vrhnje za kuhanje i nasjeckani peršin.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



