Juha od rajčica s rezancima

by | 10 rujna, 2013

Sastojci:

  • 2 mrkve
  • 1 poriluk
  • 1/2 celera
  • 7 dl soka od rajčica
  • 7 dl juneće juhe
  • 1 jaje
  • 150 g brašna
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Poriluk narezati na kockice, mrkvu na štapiće, a celer krupno naribati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati jaje, brašno i malo vode, te zamijesiti tijesto. Pripremljeno tijesto razvući na debljinu od 2 mm pa rezati na šire rezance.
3. Na malo ulja popeći poriluk, a zatim dodati mrkvu i celer, te pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok povrće ne omekša.
4. U pirjano povrće uliti juhu i sok od rajčica, začiniti po želji, pa pustiti neka kuha dok ne proključa.
5. U proključalu juhu spuštati rezance i nastaviti s kuhanjem dok rezanci ne omekšaju.

Izvor: Dobra hrana