


Sastojci:
- 2 mrkve
- 1 poriluk
- 1/2 celera
- 7 dl soka od rajčica
- 7 dl juneće juhe
- 1 jaje
- 150 g brašna
- 0,5 dl ulja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Poriluk narezati na kockice, mrkvu na štapiće, a celer krupno naribati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati jaje, brašno i malo vode, te zamijesiti tijesto. Pripremljeno tijesto razvući na debljinu od 2 mm pa rezati na šire rezance.
3. Na malo ulja popeći poriluk, a zatim dodati mrkvu i celer, te pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok povrće ne omekša.
4. U pirjano povrće uliti juhu i sok od rajčica, začiniti po želji, pa pustiti neka kuha dok ne proključa.
5. U proključalu juhu spuštati rezance i nastaviti s kuhanjem dok rezanci ne omekšaju.
Izvor: Dobra hrana



