Juha od povrća i račića

by | 15 ožujka, 2013

Potrebno je:

  • 250 g zamrznutih račića
  • 1/2 cvjetače
  • 1/2 brokule
  • 2 mrkve
  • 1 dl biljnog vrhnja
  • 1 žumanjak
  • 1 limun
  • 1,5 l juhe od povrća iz kocke
  • 3 žlice ulja
  • mješavina začina

Priprema:

1. Račiće ostaviti da se odmrznu, a zatim ih popeći na malo ulja. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.

2. Cvjetaču i brokulu trgati na cvjetove, a mrkvu naribati na krupno.

3. U odgovarajuću posudu uliti juhu od povrća pa dodati cvjetaču, brokulu i mrkvu. Poklopiti i kuhati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.

4. Omekšalo povrće procijediti, a tekućinu sačuvati. Povrće s malo tekućine u kojoj se kuhalo izmiksati i vratiti u juhu. Potom dodati račiće, začine po ukusu i sve zajedno kratko prokuhati.

5. U gotovu juhu dodati mješavinu žumanjka, biljnog vrhnja i malo limunovog soka po želji.

Savjet plus: Omekšalo povrće ne morate miksati, možete ga i ispasirati.

Izvor: Dobra hrana