


Potrebno je:
- 250 g zamrznutih račića
- 1/2 cvjetače
- 1/2 brokule
- 2 mrkve
- 1 dl biljnog vrhnja
- 1 žumanjak
- 1 limun
- 1,5 l juhe od povrća iz kocke
- 3 žlice ulja
- mješavina začina
Priprema:
1. Račiće ostaviti da se odmrznu, a zatim ih popeći na malo ulja. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Cvjetaču i brokulu trgati na cvjetove, a mrkvu naribati na krupno.
3. U odgovarajuću posudu uliti juhu od povrća pa dodati cvjetaču, brokulu i mrkvu. Poklopiti i kuhati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
4. Omekšalo povrće procijediti, a tekućinu sačuvati. Povrće s malo tekućine u kojoj se kuhalo izmiksati i vratiti u juhu. Potom dodati račiće, začine po ukusu i sve zajedno kratko prokuhati.
5. U gotovu juhu dodati mješavinu žumanjka, biljnog vrhnja i malo limunovog soka po želji.
Savjet plus: Omekšalo povrće ne morate miksati, možete ga i ispasirati.
Izvor: Dobra hrana



