


Sastojci:
- 2 glavice luka
- 2 mrkve
- 2 korabe
- 300 g mljevene junetine
- 1 jaje
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice krušnih mrvica
- 2 žlice brašna
- 1 dl vrhnja
- 4 žlice ulja
- mješavina začina
- papar
Priprema:
1. Luk i mrkvu očistiti i narezati na kocke, korabu također očistiti i krupno naribati, a češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Posebno pomiješati mljevenu junetinu, jaje i mrvice, začiniti po želji i dobro izmijesiti. Od pripremljene smjese oblikovati loptice veličine oraha.
3. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, a potom dodati mrkvu i korabu, pa i njih kratko popržiti. Zatim postepeno dolijevati vodu i pirjati cijelo vrijeme.
4. Kada je povrće napola pirjano, dodati pripremljene loptice mesa i začine po želji, te nastaviti s pirjanjem dok svi sastojci potpuno ne omekšaju.
5. Pred kraj kuhanja umiješati hladnu zapršku (mješavinu brašna i malo vode) i kuhati još 5 minuta dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.
6. U gotovu juhu dodati vrhnje i dobro izmiješati.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



