


Sastojci:
- 350 g mariniranih gljiva
- 1 glavica luka
- 250 g pelata od rajčica
- 1/4 celera
- 1 mrkva
- 1 dl crnog vina
- 1 crvena paprika
- 1,5 l juhe od povrća
- prstohvat češnjaka u prahu
- 1 žličica šećera
- ulje
- mješavina začina
Priprema:
1. Luk i crvenu papriku očistiti i narezati na kockice, a mrkvu i celer krupno naribati.
2. Pelate rajčica samljeti u blenderu.
3. Na malo ulja popržiti luk, a potom dodati mrkvu, celer i papriku te i njih kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem dolijevajući vodu po potrebi.
4. Kada je povrće napola pirjano, dodati prethodno oprane i ocijeđene marinirane gljive, pelate rajčica, crno vino, šećer i češnjak.
5. Zatim doliti juhu od povrća i začiniti po želji. Poklopiti i kuhati dok povrće potpuno ne omekša, a juha dobije željenu gustoću.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



