Jeste li znali da je Barbra Streisand toliko ulagala u obrazovanje da nekoliko programa nosi njezino ime?

Zvijezda Hollywooda naglašava koliko je krucijalno biti filantrop

by | 5 kolovoza, 2021

U ekskluzivnom i rijetkom intervjuu koji je Barbra Streisand dala za Apple Music, pjevačica je Zaneu Loweu govorila o svom doprinosu ravnopravnosti spolova i donacijama organizacijama do kojih joj je stalo. “Nije li sada sjajno vrijeme za žene?”, kaže Streisand (79) u isječku koji najavljuje intervju o Barbrinom doprinosu za razvoj obrazovanja i informiranja o važnosti ravnopravnosti spolova.

“Započela sam s osnivanjem centara na UCLA-i,1984. godine, to je bio moj prvi doprinos da učinim nešto u vezi s edukacijom”, rekla je. Streisand je toliko kasnije pomogla američkom sveučilištu USC da je Katedra za suvremene rodne studije nazvana po njoj. “Nitko nije prije proučavao važnost ravnopravnosti spolova, ali sada se to promijenilo. ”

“Kad god sam zarađivala, htjela sam vratiti nešto društvu. Nešto zadržim za sebe, ali napravim nešto što je moj otac uvijek htio kad je riječ o pomaganju kvaliteti obrazovanja”, dodaje ona. Na UCLA-i, Program za zdravlje srca žena, čiji je cilj pružiti obrazovanje ženama sa srčanim bolestima ili u riziku od njih, također je nazvan po ovoj omiljenoj pjevačici zbog njezina doprinosa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbra Streisand (@barbrastreisand)

Osvrćući se na te filantropske poduhvate vezane za ravnopravnost spolova, Streisand je objasnila da će njezin sljedeći doprinos biti borba protiv klimatskih promjena, posebno Fondu za zaštitu okoliša. “Volim imati svrhu koja je veća od mene same”, kaže ona. “Ne radi se o tome da se financijski obogatim.”

Na spomen svoga rada i pjevačke karijere, Barbra naglašava da je za nju odlazak u studio “kombinacija glazbenog igrališta i laboratorija… privatnog utočišta, gdje uvijek postoji mogućnost hvatanja munje u boci”, napisala je Streisand u bilješkama albuma. “Kad god se dogodi takva vrsta magije, to bude izuzetno zadovoljavajuće. Ponekad, kad aranžman nije sasvim “geliran” ili pjesma više ne odgovara tonu albuma za koji je namijenjen, snimke odlaze u trezor na čuvanje.”

Pjevačica se prometnula i kao glumica te redateljica, međutim, nije glumila od 2012. godine. Kako kaže, posljednjih 10 godina Streisand pokušava snimiti film o ljubavi između pionirske fotoreporterke Margaret Bourke-White i autorice Erskine Caldwell. Najave su dolazile i odlazile, ali projekt je trenutačno zaglavljen u neizvjesnosti. Stvarno se nadamo da će njezini projekti ipak ugledati svjetlo dana.

 

 

Foto: Emma McIntrye/Getty Images