JEDINI PRAVI NAČIN na koji se možete riješiti opeklina od sunca!

by | 30 lipnja, 2018
FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Iako ih u Hrvatskoj trenutačno ne možete dobiti zbog vremena koje više priliči jeseni, a ne ljetu, jedna je žena otkrila nevjerojatno rješenje za opekline od sunca.

Cindie Allen-Stewart (34) iz američke savezne države Teksas otkrila je kako brzo ublažiti opekline koje je zadobila nakon izlaganja suncu te je na Facebooku podijelila fotografiju prije i nakon ‘tretmana’. Na fotografiji prije vidi se crvenilo na koži, dok se na fotografiji poslije ono potpuno povuklo. Rješenje je, naime, u pjeni za brijanje s mentolom.

EDIT: Let me just clear up a few things. I have been approached by a couple of news companies, and I have given my…

Posted by Cindie Allen-Stewart on Петак, 22. јун 2018.

“Mora biti pjena i u sebi treba imati mentol. Nanesite je na mjesto koje ima opekline i ostavite na koži. Osjetit ćete kako izvlači toplinu iz kože. Nakon 30 minuta pjena će izgledati kao da se otopila i bit će osušena. Na dijelu gdje imate opekline osjećat ćete hladnoću, a to je dobar znak”, prepričava svoje iskustvo ova 34-godišnjakinja te savjetuje: “Nakon toga, isperite je mlakom ili hladnom vodom pod tušem”, dodaje. Tretman je, kaže, potrebno ponoviti idući dan ako opeklina nije nestala.

Priznaje kako je za ovaj trik čula od jednog liječnika, no nije vjerovala dok sama nije osjetila na vlastitoj koži. Ipak, svim preporučuje nanošenje kreme za sunčanje prije izlaganja sunčevim zrakama kako do opeklina ne bi ni došlo. Da pjena za brijanje uistinu pomaže, potvrdila je i dermatologinja dr. Jessica Krant, piše “Huffington Post”. “Pjena za brijanje u mnogim slučajevima sadrži mentol i druge kemikalije koje prirodno hlade i stvaraju dobar osjećaj na koži. Mentol uklanja toplinu iz opeklina jer brzo isparava pa je oporavak puno brži”, kaže dr. Krant.

IZVOR: VECERNJI.HR