


Sastojci:
- janjeći but s kostima (2,5 kg)
- 2 žlice pirea od rajčica
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica ružmarina
- 1 l juneće juhe
- 500 g fileta pečene paprike
- 1 kg krumpira
- mješavina začina
- papar
Priprema:
1. U manjoj posudi napraviti marinadu od sitno sjeckanog češnjaka, pirea od rajčica, maslinovog ulja, mljevenog ružmarina, mješavine začina i papra.
2. Pripremljenom marinadom premazati janjeći but, obložiti ga filetima paprike, te pričvrstiti kuhinjskim koncem.
3. Pekač nauljiti, staviti pripremljeno meso, te zaliti s malo juhe, poklopiti ga i ostaviti peći.
4. Krumpir oguliti, narezati na četvrtine, pa kada je pečenje napola gotovo, dodati krumpir i nastaviti s pečenjem, uz povremeno dolijevanje juhe dok meso ne omekša.
Izvor: Dobra hrana



