


Sastojci:
- 250 g janjetine od buta
- 1 glavica luka
- 1 korijen peršina
- 1 pastrnjak
- 1 veća mrkva
- 1 žličica mljevene paprike
- 3 žlice riže
- 1 žumanjak
- 1 dl vrhnja
- 1 limun
- 2 l vode
- 2 žlice pirea od rajčica
- 4 žlice ulja
- mješavina začina
- papar
Priprema:
1. Janjetinu narezati na kockice, luk, korijen peršina, pastrnjak i mrkvu očistiti i narezati na kockice.
2. Na malo ulja popržiti luk, dodati janjetinu, korijen peršina, pastrnjak i mrkvu i kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok meso i povrće napola ne omekšaju. Tijekom pirjanja skidati pjenu s površine.
3. Kada meso omekša, doliti vodu, dodati rižu, pire od rajčice, mljevenu papriku i začine po želji. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
4. U gotovu juhu neposredno pred posluživanje dodati sok od limuna i mješavinu vrhnje i žumanjaka pa polako promiješati.
Izvor: Dobra hrana



