Jadranka Olivari-Jirasek: “Nisam zainteresirana za to da izgledam poput drugih”

Beauty tajne

by | 12 studenoga, 2023
Jadranka Olivari-Jirasek

Jadranka Olivari-Jirasek (@olivastyleblog) daleko je od stereotipa koji prati žene njezinih godina, onih iznad 70. Ona je aktivna, znatiželjna, i spremna na svaki izazov, što možemo vidjeti i na njezinom profilima na društvenim mrežama. Voli pisati, voli modu, jedinstvena je i originalna, i ne boji se svojih godina. Već naprotiv, reći će kako je njezino lice njezina biografija, i to poprilično opsežna knjiga. “S uvodom i epilogom. I tako želim do kraja svoga života. Ispunjeno”, naglašava.

Ova je odvjetnica s nama podijelila svoju beauty rutinu i otkrila što je tek nedavno zavoljela na sebi…

Beauty tajne: Jadranka Olivari-Jirasek

Opišite nam svoju dnevnu i večernju njegujuću rutinu…

Moju dnevnu rutinu najprije uključuje desetominutna jutarnja vježba razgibavanja. Svakodnevna i višegodišnja. Prije toga, a odmah nakon buđenja i umivanja, stavljam na glavu toaletnu traku i nanesem neku od drogerijskih maski za hidraciju. Ponekad nanesem i masku Garnier Vitamin C Sheet Mask. Bez obzira na savjet da masku treba koristiti jednom do dva puta tjedno, vodim se time da je moja koža nakon toga vidno svježija. I rekla bih, ljepša. Ne odlazim na neke redovne tretmane. Jedino si priuštim jedan do dva tretmana mezoterapije godišnje. Koktel vitamina daje mojoj koži daleko više od bilo kojeg kozmetičkog tretmana.

Koliko pažnje posvećujete njezi kože lica i tijela?

Imam suhu kožu koja doslovno žudi za masnoćom. Tako sam prije više godina otkrila Clarins. I vjerna sam mu. Jedino kod lica mijenjam povremeno ulja za dehidriranu ili suhu kožu. Uživam i u njihovom diskretnom nježnom mirisu i blagodati koju imaju za moju kožu. Ne moram ni naglašavati da prilikom nanošenja ulja na lice, koristim ono što sam naučila na tečaju joge za lice, male i učinkovite vježbice.

Jadranka Olivari-Jirasek

Koliko se Vaša njega kože lica i tijela tijekom godine mijenjala?

Uvijek sam njegovala svoje lice i tijelo. Žao mi je jedino što nisam imala saznanja u mladosti o štetnosti sunčanja, pa sada snosim taj danak mladosti. Flekice koje imam posljedica su mojeg nekontroliranog izlaganja suncu. Istina, dijete sam mora, no danas bih to sigurno izbjegavala. Zato čim zasjaju prve sunčeve zrake na lice i ruke nanosim La Roche-Posay Anthelios Age Correct SPF 50.

Jeste li pobornica anti-age tretmana ili zahvata?

Nemam ništa protiv botoksa i sličnih metoda zadržavanja mladolikog izgleda, ali osobno nisam zainteresirana da izgledam poput drugih. Patvoreno. I poput loše maske, punjenih obraza i ukočenog i zacementiranog lica. Otužno. Moje lice je moja biografija, poprilično obimna knjiga, s uvodom i epilogom. I tako želim do kraja svoga života. Ispunjeno. Možda moje njegovane bore ne pokazuju da je bilo drama, uspona i padova, ali bilo ih je. A neminovnom starenju još nitko nije utekao, ni unatoč silnom bogatstvu, pa ni uz primjenu botoksa.

Kako ste prihvatili promjene na tijelu koje nose godine?

Od rane dobi imam bore oko očiju, što je posljedica kasnog otkrivanja miopije. Nisam imala previše problema s prihvaćanjem starenja jer nisam imala previše vremena. Imala sam troje djece, a posljednje u vrlo zreloj dobi. Naravno da sam primijetila te bore koje nisu bile samo posljedica miopije ili smijanja. No, osjećala sam se dobro u vlastitoj koži. Možda i zato što sam uvijek (pa i sada) imala dobru liniju, kojoj ni tri trudnoće nisu naudile. Razlog je i to što sam imala izuzetno dobru obitelj, ali što sam u godinama, kada neke žene osjećaju svojevrsni pad u karijeri, napravila pravi profesionalni preokret! Rekla sam ne sigurnom poslu i otvorila odvjetnički ured. Osjećala sam se toliko poletno i mlado da nisam ni stigla razbijati glavu kako mi je čak 45 godina!

Jadranka Olivari-Jirasek

Što ste tijekom godina zavoljeli na sebi, a možda Vam prije i nije bilo baš najomiljenije?

Osmijeh. Ne znam od kuda mi ideja da se smijem grozno… Posebno jer imam (to je jedino što mogu da sigurnošću reći) lijepe i njegovane zube. Tome sam uostalom uvijek pridavala posebnu pažnju, pa zašto ih sada ne pokazati.

Kako njegujete svoju kosu?

Imam tu sreću da ni nakon menopauze nisam imala problema s kosom, uvijek je bila gusta i kvalitetna. Više puta su mi na snimanjima pohvalili kvalitetu. I boju. Kosu bojim godinama, sama. Koristim šampon i regenerator Pantene Nutrient Blends Volume Multiplier, koji mi je otkrila moja kćerka Vanda u Meksiku. Maske ne koristim, osim ponekad na moru i to isključivo na bazi maslinovog ulja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oliva Style (@olivastyleblog)

Jeste li skloni eksperimentiranju s izgledom, ili se držite provjerenih kombinacija?

Nisam ziheraš, ali volim se držati svog uhodanog stila. Znam što mi dobro stoji, proporcionalno usklađeno. Jer ja sam niska, a nikad ne nosim pete. Ipak, jednom novom trendu sam se priklonila – predimenzioniranom sakou. Baš se dobro osjećam u uskim hlačama i sakou za koji bi rekli da je veći ne za dva, nego za tri broja!

Kad se osjećate najljepše, a ujedno i najbolje?

Pobornica sam izreke: “Svaka žena barem je jednom u mjesec dana zadovoljna svojim izgledom!”. Ima dana, naravno, kad se osjećam loše, ali teško da će netko to primijetiti jer se, u pravilu, ne žalim. Ali ima dana i kad se osjećam moćno. Ne zbog onog što nosim na sebi, već zbog toga da je sve na svome mjestu. Tu sam, hodam, sanjam. A i to je nešto da se osjetite dobro, zar ne?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oliva Style (@olivastyleblog)

 

Omiljeni kozmetički proizvodi Jadranke Olivari-Jirasek:

 

Foto: Privatne fotografije, Instagram, PR