Jada Pinkett Smith podijelila snažnu poruku o borbi s gubitkom kose

Glumica nastavlja dijeliti svoje putovanje s alopecijom u osnažujućem videu o borbi s alopecijom

by | 30 prosinca, 2021
Jada Pinkett Smith

Mnogim ljudima teško je suočiti se s gubitkom kose, što je razumljivo – promjene mogu narušiti samopouzdanje, ali i vaše mentalno zdravlje.

Puno znači kad poznate osobe dijele slične borbe, kako bi neke stvari prestale biti tabu i kako bi nas motivirale. Vidjeti kako se Jada Pinkett Smith, glumica i voditeljica, bori s alopecijom može biti izvor inspiracije mnogima.

Voditeljica showa Red Table Talk već je godinama otvorena sa svojim putovanjem s alopecijom, a u utorak je na Instagramu podijelila iskreni video koji pokazuje jedno od golih područja na tjemenu koje uči prigrliti.

“Sad se u ovom trenutku mogu samo nasmijati”, rekla je Pinkett Smith dok je prstom prelazila preko ćelave linije duž središta tjemena. “Svi znate da sam se borila s alopecijom i odjednom se ovo pojavilo samo. Pogledajte ovu liniju ovdje. Pogledajte ovo. Bit će mi teško sakriti to. Odlučila sam onda jednostavno to podijeliti kako ne biste postavljali pitanja.”

Dodala je i kako želi odagnati tračeve da je imala neku operaciju ili slično. “Ova alopecija i ja smo prijateljice i… točka!”

Snimka je pregledana više od 1,5 milijuna puta, a mnogi su izrazili svoju podršku glumici. Što je još bolje, potaknulo je mnoge da podijele svoje priče borbe s ovom dijagnozom.

Alopecija je autoimuna bolest, odnosno, riječ je o tome da imunološki sustav napada tijelo, u ovom slučaju folikule vlasi. Nije poznato zašto se ova pojava događa, smatra se da je riječ o nasljednoj bolesti, ali i uzrokom određenih stanja. Često se pojavljuje kod ljudi koji imaju još jednu autoimunu bolest, a pojavljuje se i kod muškaraca i kod žena. Muškarci mogu primijetiti gubitak vlasi na glavi, ali i dlačica na bradi, prsima ili leđima. Žene gube vlasi na glavi te dlačice na obrvama i trepavicama.

 

Foto: Steve Jennings/Stringer via Getty Images

Tagovi: