Iznenađenje ili ne: Ovakve žene su najprivlačnije muškarcima!

by | 14 listopada, 2015

Muškarci se boje žena koje su ostavile bivšeg partnera, makar i podsvjesno, pa će se radije odlučiti za onu koja je ostavljena…

dv1935017

Žene nakon prekida tuguju, a još su tužnije ako su ostavljene. No, sudeći prema istraživanjima, ne bi trebale očajavati, jer su upravo tada – puno privlačnije muškarcima.

Naime, psiholozi tvrde da muškarce, kad saznaju kako je žena ostavila partnera, to čini živčanim i takve žene izbjegavaju. Žene, pak, preferiraju muškarce koji ostavljaju, a ne one koji su ostavljeni.

Kako kažu istraživači, spremnost muškarca da okonča određenu vezu kako bi pronašao nešto bolje žene mogu shvatiti kao pokazatelj određenog statusa.

Istraživanje se temeljilo na izmišljenom internet-servisu za pronalazak partnera koji su sudionici pregledali. Nakon hrpe trivijalnih informacija o lažnim profilima osoba sa stranice, sudionici su došli do podatka o tome zašto je došlo do prekida prošle veze.

Postojale su tri mogućnosti – osoba je ostavljena, prekinula je sama vezu ili je odlučila ne odgovoriti na to pitanje. Ukupno je bilo 198 sudionika, 102 žene i 96 muškaraca prosječne dobi. Većina sudionika bili su heteroseksualci.

Da ne dužimo – pokazalo se da se muškarcima više sviđala žena kada bi saznali da je ostavljena. S druge strane, žene koje su same okončale vezu i ostavile bivšeg partnera bile su i manje privlačne. Muškarci, prema riječima istraživača, žene koje su ostavile partnere smatraju dominantnima, što se kosi s njihovom percepcijom spolnih uloga. Moguće je da takve žene smatraju previše izbirljivima i zahtjevnima.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock