Izgužvana pita s mesom

by | 8 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g mljevene junetine
  • 300 g šampinjona
  • 1 glavica luka
  • 1,5 dl soka od rajčica
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • origano, ulje

Za preljev:

  • 4 jaja
  • 3 dl jogurta
  • 1 dl vrhnja
  • 3 žlice ulja

Priprema:
1. Luk i šampinjone narezati na kockice.
2. Na malo ulja popržiti luk, a zatim dodati mljevenu junetinu te i nju kratko popržiti. Potom dodati šampinjone i nastaviti s pirjanjem dok tekućina ne ispari. U proključalu tekućinu dodati sok od rajčica i začine po želji pa pirjati dok višak tekućine ne ispari. Pred kraj dodati peršin i origano te promiješati.
3. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i obložiti je dvjema korama za pitu. Potom uzeti tri kore pa svaku posebno posipati s malo nadjeva od mesa i blago izgužvati da bi se dobio izgled harmonike. Ovako smotane kore poslagati jednu do druge preko donje kore da se prekrije površina. Zatim ih prekriti opruženom korom te isti postupak nadijevanja ponoviti još dvaput i odozgora preklopiti dvjema korama.
4. Nadjevenu pitu narezati na kocke željene veličine. Posebno umutiti jaja, jogurt, ulje i vrhnje pa preliti preko pite i pričekati da kore upiju tekućinu. Nakon toga peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept