Najbolji načini za izbjeljivanje zuba kod kuće

by | 5 listopada, 2020

Žutilo ili promjena boje zuba može nastati unošenjem visoko pigmentiranih pića, poput čaja, kave i crnog vina, te hrane poput šljiva i bobičastog voća.

Mnogima je odražavanje bijele nijanse zuba, jednako važna kao i održavanje blistavog tena, ali i zdravlja. No ponekad je teško održati zube blistavima. Pogotovo kada pijete mnogo kava, pušite ili ispijate razna obojena pića. Kako bi šarm osmijeha bio što postojaniji, pronašli smo galvne smjernice koje će vam pomoći da i kod kuće održavate zube čistima i što svjetlijima.

Koji su glavni uzroci žućenja ili promjene boje zuba?

Žutilo ili promjena boje zuba može nastati unošenjem visoko pigmentiranih pića, poput čaja, kave i crnog vina, te hrane poput šljiva i bobičastog voća. Pušenje i starenje također mogu biti ključni čimbenici koji utječu na boju zuba. Međutim, postoji više načina za održavanje bijelih zuba kako biste osigurali da možete i dalje uživati ​​u svakodnevnoj šalici kave!

Koji je najbolji način za izbjeljivanje zuba kod kuće?

Uvijek je najbolje razgovarati sa svojim stomatologom o učinkovitim načinima izbjeljivanja zubi kod kuće. Jedna od mogućnosti koju stomatološki stručnjak može ponuditi je pribor koji je prilagođen vama s prilagođenim priborom koji možete koristiti kod kuće pod njihovim nadzorom.

Ovi paketi, koje preporučuje stomatolog, mogu sadržavati vodikov peroksid ili karbamid peroksid. Vodikov peroksid aktivni je sastojak koji stomatolozi primarno koriste za izbjeljivanje zuba.

Kod svog stomatologa, prije svega, možete provjeriti zube na potencijalne probleme, kao i ukloniti površinske mrlje kao dio vašeg općeg pregleda i poliranja. Ipak, stomatološki tretmani ili kompleti za izbjeljivanje zuba mogu biti skupi. Jedan od pristupačnih načina jest potražiti zubnu pastu koja sadrži vodikov peroksid, kako piše Vogue.

Djeluju li proizvodi za izbjeljivanje kod kuće?

Bilo koji tretman za izbjeljivanje kod kuće koji koristi tehnologiju vodikovog peroksida ili karbamid peroksida funkcionirat će. Ali važno je zapamtiti da to za početak ovisi o stanju vaših zuba, i zato se pojedinačni rezultati razlikuju, baš kao i proizvodi protiv starenja u njezi kože. Kao što je svačija koža drukčija, tako su i svi zubi.

Također je vrlo važno slijediti upute. Što se tiče zubnih pasti za izbjeljivanje, puno brendova dostupnih na tržištu radit će na uklanjanju površinskih mrlja, ali samo zubne paste koje sadrže vodikov peroksid djeluju na uklanjanje mrlja.

Koja je najsigurnija opcija za izbjeljivanje osjetljivih zuba?

Dobra opcija za izbjeljivanje osjetljivih zuba je upotreba niske koncentracije vodikovog peroksida u zubnoj pasti, uz mekanu četkicu za zube. Međutim, važno je četkati polako i potencijalno započnite s korištenjem paste za zube za izbjeljivanje samo jednom dnevno, a uobičajene osjetljive paste za zube koristite za drugo pranje.

Otprilike koliko će trebati vremena da se vide rezultati s tretmanima izbjeljivanja kod kuće?

To se razlikuje od proizvoda do proizvoda i trenutačnog stanja zuba.

Možete li i dalje izbjeljivati krunice ili ljuskice kod kuće? Ili će ih korištenje tretmana za izbjeljivanje kod kuće obezbojiti ili oštetiti?

Ako imate krunice ili ljuskice, one neće promijeniti boju domaćim tretmanom izbjeljivanja. Stoga budite oprezni kada koristite tretman, jer ćete možda završiti s neusklađenim bojama jer vam prirodni zubi izbjeljuju, ali krunice ili ljuskice ne.

Možemo li jesti ili piti odmah nakon kućnog tretmana za izbjeljivanje? Postoje li namirnice kojih se izbjegavate u potpunosti kada izbjeljujete zube?

Nakon korištenja tretmana za izbjeljivanje kod kuće, najbolje je ne pušiti i pričekati najmanje sat vremena da pojedete ili popijete bilo što, posebno bilo koju visoko pigmentiranu hranu ili piće.

Što osim za izbjeljivanje kod kuće možete učiniti za izbjeljivanje zuba? Kako možemo nadopuniti svoje tretmane izbjeljivanja?

Pravi je heroj, uz kućne tretmane za izbjeljivanje, dobar režim oralne njege. Korištenje meke četkice za četkanje dva puta dnevno po dvije minute i svakodnevno čišćenje koncem (mrlje često počinju između zuba) doista je sjajan početak.

IZVOR: NOVILIST.HR

Photo by KAL VISUALS on Unsplash

Tagovi: