Iz dnevne rutine njege kože izbacite ove proizvode i koža će vam biti zahvalna

by | 12 srpnja, 2020

Među proizvodima koje Caroline Hirons, poznata stručnjakinja za njegu kože, predlaže da izbacimo iz dnevne rutine su vlažne maramice, kao svakodnevni ritual u čišćenju lica, snažni čistači, formule za matiranje te preskupa kozmetika.

“Maramice vam ne očiste lice, nego su namijenjene samo hitnim slučajevima, kad niste kod kuće, ako nemate pristup čistoj vodi. Također su štetne za okoliš. Zapamtite: maramice su namijenjene samo za putovanja, povremeno korištenje i festivale. I nikad ih ne bacajte u školjku”, govori Hirons.

Pjenasti čistači za lice koji sadrže SLS / SLES (natrijev lauril sulfat / natrijev lauret sulfat) ili, točnije, bilo što daje super čistu kožu jer previše isušuju, drugi su na no-no listi.

“Možda biste trebali razmotriti i uklanjanje proizvoda za kosu i paste za zube koji sadrže SLS”, ističe kozmetičarka.

Također, upozorava kako ni preskupa kozmetika nema smisla jer je to bacanje novaca.

“Proizvodi koji imaju visoku cijenu često nemaju ni klinička istraživanja, to je bacanje novaca. Naime, kozmetika ne može i ne mora biti skupa. Brendovi bi trebali biti iskreni i reći ljudima da plaćaju ambalažu i reklamu, a ne sastojke koji ne čine ništa. Ako si to možete priuštiti i uživate u tome, super. Ali ako ne možete, ne propuštate ništa što za puno manju cijenu ne možete dobiti u nekom drugom proizvodu”, poručuje Hirons.

Četvrta stvar koju ne preporučuje u velikim količinama ili uopće jesu – formule za matiranje.

“Osim ako ste tinejdžer ili imate masnu kožu, ne trebate matirajuće proizvode. Zdrava koža ima prirodan sjaj”, zaključuje kozmetičarka za Harper’s Bazaar.

IZVOR: 24SATA.HR