Iritantne navike kojih se morate riješiti

by | 7 siječnja, 2013

Gotovo svako od nas ima barem jednu odbojnu naviku s kojom se svakodnevno suočava. I dok neki grickaju nokte, drugi mljackaju tijekom jela ili glasno pucketaju žvakaćom gumom.

Otkrivamo vam četiri iritantne zdravstvene navike. Ukoliko barem jednu od njih prepoznate kod sebe – predlažemo vam da je se što prije oslobodite.

Grickanje noktiju

Grickanje noktiju propraćeno pljuckanjem jedan je od najiritantnijih zvukova. Osim toga, neuredni nokti su jedna od najgorih ženskih navika. Kada primaknete prste ustima, stisnite šaku i držite je tako dok vas ne prođe volja. To ponovite svaki put kada osjetite potrebu za grickanjem noktiju.

Pucketanje zglobova

Iako vi možda ne vidite problem u pucketanju zglobova, vjerujte da to sigurno nervira ljude u vašoj okolini. Potražite alternativu – slijedeći put kada poželite ponovo da pucketate prstima, stiskajte ruku dok vas ne prođe volja.

Glasno pucketanje žvakaćom gumom

Žvakaća guma može biti odličan saveznik u borbi protiv neprijatnog zadaha, ali žvakanjem otvorenih usta i puhanjem balona odajete dojam neozbiljne osobe. Umjesto žvake, odlučite se za pepermint bombone.

Mljackanje tijekom jela

Ovo je jedna vrlo ružna navika na koju su vas upozoravali roditelji još od malih nogu. Mljackanje, srkanje ili žvakanje otvorenih usta zaista morate korigirati. Snimite se dok jedete i obratite pozornost na zvukove koje proizvodite. Na taj način ćete podsvjesno registrirati što točno radite. Uzimajte manje zalogaje i žvaćite sporije zatvorenih usta.