

Sastojci:
- 3 jaja
- 100 g bijelog brašna
- 100 g integralnog brašna
- 100 g crnog brašna
- 250 g kukuruznog griza
- 350 g svježeg sira
- 2 dl mlijeka
- 2 dl kisele vode
- 1 dl ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica sezama
- 1 žlica sjemenki suncokreta
- 1 žlica sjemenki lana
- sol
Priprema:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati kukuruzni griz, bijelo, crno i integralno brašno. Dodati prašak za pecivo i polako promiješati.
3. Posebno pomiješati mlijeko, ulje i mineralnu vodu.
4. U smjesu od žumanjaka naizmjenično dodavati mješavinu brašna i tekućine, pa neprestano mutiti. Zatim dodati prašak za pecivo, izmrvljeni svježi sir, sezam, lan, sjemenke suncokreta i začine po želji, te polako promiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
5. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati kuhačom.
6. Odgovarajuće kalupe nauljiti i uliti u njih pripremljenu smjesu za pogače. Posipati preostalom mješavinom sjemenki i staviti da se peče u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept




