IMENA KOJA NIKAKO ne smijete davati djeci, jer biste u suprotnome mogli požaliti!

by | 30 listopada, 2016

Imena koja imaju snažnu društvenu konotaciju
Jedan od primjera ovakvog imena je Adolf (znate na koga mislimo), a kad su takva imena u pitanju, budite sigurni da će se vaše dijete kad-tad susresti s dobacivanjima.

Trendi imena
Možda vam je jako privlačno ime koje ste čuli u nekom filmu ili ga nosi neka poznata zvijezda, a ako je vama tako, budite sigurni da i ostali tako razmišljaju. To će dovesti do toga da ime za koje mislite da je jedinstveno nosi i veliki broj ostale djece iste generacije.

Imena na koja vas je “prisilila” obitelj
Ako želite odati počast nekome iz vaše obitelji tako što ćete tim imenom nazvati svoje dijete, to je divno. No, to je odluka koju donosite zajedno s partnerom i za koju ne biste trebali osjećati obvezu.

Ime koje se ne slaže s bebom
Ovo zvuči čudno, ali može se dogoditi. Odlučili ste se za jedno ime, već ste svima rekli koje, ali kad ste ugledali svoju bebu, jednostavno nije bilo za nju ili njega! Odlučite se za drugo ime, imate pravo na to.

Imena koja mogu voditi do nezgodnih nadimaka
Kad ste se odlučili za jedno ime, malo promislite, može li se skratiti ili produljiti tako da tvori nešto zbog čega bi u školi mogli zezati vaše dijete? Odustanite od tog izbora i nađite drugu opciju.

Ime koje se teško izgovara
To pogotovo vrijedi za neka modernija imena koja su divna i s njima će se vaše dijete svakako istaknuti. Međutim, ako vam gotovo svaka osoba kojoj ste rekli odluku o imenu uputi pitanje da ga još jednom ponovite ili ga krivo izgovori, s istim će se problemom susretati i vaše dijete.

IZVOR: JOLIE.HR

Tagovi: