Idealna dijeta za svaki horoskopski znak

by | 4 studenoga, 2015

Horoskop vam može pomoći u mršavljenju, jer svaki znak ima svoje preferencije i slabe točke kad je riječ o gubljenju kilograma.

ThinkstockPhotos-494711559

Mučite se s raznoraznim dijetama, a kilogrami nikako da odu? Možda se jednostavno ne držite režima prehrane koji odgovara vašem horoskopskom znaku! Tako je, horoskop vam može pomoći u mršavljenju, jer svaki znak ima svoje preferencije i slabe točke kad je riječ o gubljenju kilograma. Saznajte idealnu dijetu za vaš znak i dočekajte proljeće vitkiji i sretniji.

Ovan
Impulzivni Ovnovi skloni su početi novi režim prehrane bez puno prethodnog planiranja. Međutim, istom brzinom kojom su započeli dijetu mogu je i prekinuti. Ako rezultati nisu vidljivi u kratkom vremenu, vrlo vjerojatno će izgubiti interes. Dobra ideja bila bi da se natječete s nekim tko će brže smršavjeti, jer ste vrlo kompetitivni i želja za pobjedom bit će vam poticaj da date sve od sebe.
Savjet: Jedite više bjelančevina, a manje ugljikohidrata. Dio tijela kojim vlada Ovan je mozak, a aminokiseline iz bjelančevina hrane mozak.

Bik
Bikovi vole jesti i odricanje od hrane čini ih nesretnima, zbog čega dijete u kojima treba i gladovati nisu za njih. Zato vaša prehrana treba obilovati ukusnim ali zdravim namirnicama, a u uživanju u takvoj hrani pomoći će i maštovito postavljen stol za obrok na kojem će jelo izgledati još bolje i primamljivije. Kada počnete s takvom prehranom, na površinu će izbiti čvrstoća i ustrajnost po kojima ste poznati, te nećete lako odustati.
Savjet: Izbjegavajte šećer i visokokaloričnu hranu, jer su Bikovi skloni višku kilograma.

Blizanci
S obzirom na to da vole raditi najmanje dvije stvari odjednom, kombinacija zdrave prehrane i fizičke vježbe idealna je za Blizance. Aktivna ste osoba uvijek u pokretu, zbog čega brzo sagorijevate kalorije. Problem vam jedino može biti pridržavanje dijete koju ste izabrali i neisprobavanje neke druge nakon samo nekoliko dana.
Savjet: Izbjegavajte brzu hranu i jedenje na brzinu s nogu. Dio tijela kojim upravljaju Blizanci jesu ruke i živčani sustav, zbog čega morate izdvojiti vrijeme u kojem ćete na miru jesti uravnotežen, hranjivi obrok koji će pomoći u očuvanju ravnoteže živčanog sustava.

Rak
Nijedan drugi znak nije sklon traženju utjehe u hrani kao što je to hipersenzibilni Rak. Hranom često pokušavate potisnuti bolne osjećaje, pa je važno da imate precizno određen način prehrane. Razmislite o planiranju novog zdravog načina prehrane kojim ćete pokazati ljubav i brigu prema samima sebi, a ne da sebi uskraćujete hranu, pa onda kada pokleknete, pretjerate u prejedanju.
Savjet: Izbjegavajte nezdravu hranu, pogotovo ako ste je jeli u djetinjstvu. Dijelovi tijela ključni za Rakove su grudi i trbuh. Izbjegavajte potrebu da u hrani tražite utjehu i da hranom potisnete osjećaje. Tako ćete izbjeći i probleme s probavom.

Lav
Važno vam je da se osjećate dobro u vlastitoj koži, a prehrana je najbolji način da to postignete. Spontanost i samopouzdanje omogućavaju vam da s entuzijazmom prihvatite novi zdravi plan prehrane, a vaš jak karakter pomaže vam da se držite takve prehrane. Da biste napredovali, bitni su vam nečija zahvalnost i odobravanje, pa će vam pomoći ako vam bliska osoba potvrdi da ste smršavjeli i da odlično izgledate. Ignorirajte svakoga tko ismijava vaš trud ili kritizira vaše suzdržavanje od hrane.
Savjet: Umake pune ugljikohidrata zamijenite laganim marinadama. Tako ćete sačuvati zdravlje srca kojim vlada Lav.

Djevica
Ovaj praktičan i metodičan znak, majstor za izradu lista i popisa, uvijek pazi na prehranu. Ako krenete na dijetu, uspjeh neće izostati vodite li dnevnik prehrane u kojem ćete pisati što sve planirate jesti uz istaknute hranjive vrijednosti i dobrobiti za zdravlje. Brze dijete u kojima su rezultati vidljivi već nakon sedam dana nisu za vas, vi se volite pomučiti i izbjeći lagana rješenja.
Savjet: Pokušajte jesti što više organske hrane kako biste izbjegli alergije. Djevičin glavni organ je koža, koja je kod ovog znaka često sklona alergijama, zbog čega biste trebali izbjegavati aditive i pesticide koji se dodaju hrani.

Vaga
Od toliko raznih dijeta koje postoje, Vagama je često teško izabrati koju će prakticirati. Jednom kada se odluče, mogu biti u iskušenju da prijeđu na drugu koja bi mogla biti bolja – ili ne bi? Motivaciju za dijetu uvijek imate, jer vam je ideja nadziranja vlastitih navika, kako biste imali uravnoteženu prehranu, vrlo privlačna, osobito ako ćete poslije dijete biti još više fizički privlačni. Pokušajte ići na dijetu s najboljom prijateljicom kako biste mogle razmjenjivati iskustva.
Savjet: Jedite hranu bogatu kalijem, poput banana, lisnatog zelenog povrća, ribe i jogurta. Vagin glavni organ su bubrezi i sklone su dijabetesu. Dovoljan unos kalija održava bubrege zdravima.

Škorpion
Krasi vas najjača snaga volje u cijelom zodijaku, i jednom kada odlučite početi s dijetom, gotovo je sigurno da ćete je se držati. Zahvaljujući vašoj ustrajnosti, odlučnosti i snažnom osjećaju da nešto ima svrhu, odlično kontrolirate vlastite nagone. Drage volje ćete započeti strogi post ako osjećate da ćete na kraju doživjeti neku transformaciju. Možda nećete drugima reći da ste na dijeti i zagonetno ćete se smješkati i uživati u vlastitoj tajni kada će vam govoriti da super izgledate.
Savjet: Pazite da vaša prehrana bude bogata dijetalnim vlaknima. Glavni organ kod Škorpiona su crijeva, te često pate od zatvora, zbog čega trebaju jesti puno vlakana.

Strijelac
Volite sebi postavljati ciljeve i uživate u izazovima, ali skloni ste izgubiti interes ako brzo ne vidite rezultate. Rijetko radite stvari napola i s entuzijazmom i optimizmom bacit ćete se na novu dijetu. Međutim, odricanje od hrane može vam teško pasti, jer ste skloni pretjerivanju i neumjerenosti. Realistično gledajte na to što možete postići na tjednoj bazi, uključite dovoljno vježbi i zabave u režim.
Savjet: Vrhnje, maslac, sol i šećer imaju zdravije zamjene. Strijelci vladaju jetrom i previše visokokalorične hrane može vas učiniti razdražljivima i mrzovoljnima.

Jarac
Nepokolebljivo i čvrsto idete prema cilju i ne zadovoljavate se uspjehom preko noći, pa za vas vrijedi – što teži režim prehrane, to ćete biti zadovoljniji. Testiranje vlastite čvrstoće i ustrajnosti vama je u prirodi i možete izdržati suzdržavanje od hrane ako jasno vidite kamo to vodi. Ipak, nemojte biti prestrogi prema sebi – zdrava prehrana može biti zadovoljstvo, a dijeta ne mora biti test izdržljivosti. Bavite se i vježbama, a za Jarčeve je idealan aerobik, tai chi ili dizanje utega.
Savejt: Kalcij je posebno važan za vaš organizam. Jarac vlada zubima i kostima, a kalcij je neophodan za očuvanje njihovog zdravlja.

Vodenjak
Vaša inovativnost i originalnost omogućuju vam da izabrani režim prehrane prilagodite sebi, odnosno učinite individualnim tako da malo odskače od pravila. Dosadi li vam dijeta, prekinut ćete je bez da se osvrnete. Međutim, ako vam neki način prehrane postane način života, držat ćete ga se beskompromisno. Ipak, nemojte pretjerivati, jer umjerenost je ključ u svemu.
Savjet: Zamijenite ‘jači’ alkohol pivom od đumbira. Vodenjaci vladaju cirkulacijom krvi u tijelu koja će biti bolja ako izbjegavate alkohol, dok je đumbir stimulira.

Ribe
Sanjate o savršenstvu, pa tako tražite i savršenu dijetu, ali kada shvatite da neka dijeta nije idealna, jako vam je teško pridržavati je se. Ponekad vas osjećaji toliko preplave kako vam se čini neizvedivim da pazite što i kada jedete. Zato za vas neuhranjenost može biti jednako veliki problem kao i prejedanje. Pokušajte uvesti ples u dnevni raspored, jogu ili meditaciju kao dobre načine da izrazite osjećaje koje držite duboko u sebi.
Savjet: Unosite dovoljno tekućine u organizam jer ste skloni žeđ zamijeniti glađu. Ribe vladaju hipofizom te su sklone zadržavati nečistoće koje redovito treba uklanjati iz organizma dovoljnom količinom tekućine.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock