Hrskava piletina

by | 9 veljače, 2013

Sastojci:

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 3 žlice vrhnja
  • 1 žlica senfa
  • 2 žlice majoneze
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice parmezana
  • 1/2 žličice mljevene paprike
  • 200 g krušnih mrvica
  • 500 g krumpira
  • mješavina začina, ulje

Za preljev:

  • 1 veća kisela jabuka
  • 4 kisela krastavca
  • 1 dl domaćeg vrhnja
  • 150 g kremastog sira, sol
  • 1 žličica sjeckanog peršina

Način pripreme:

1. Piletinu narezati na trake.
2. Posebno pomiješati vrhnje, majonezu, senf, sitno sjeckani češnjak, parmezan, mljevenu papriku i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
3. U pripremljenu marinadu dodati piletinu i polako promiješati, a potom ostaviti u hladnjaku da miruje 120 minuta.
4. Odstajalu piletinu, komad po komad, vaditi iz marinade, potom uvaljati u mrvice i slagati na pleh obložen papirom za pečenje. Na kraju piletinu poprskati uljem i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Dok se piletina peče, pripremiti preljev. Jabuku zajedno s ljuskom i kisele krastavce naribati na krupno. Pomiješati s domaćim vrhnjem, kremastim sirom, posoliti i polako promiješati.
6. Krumpir oguliti i narezati na tanke kolutove, a zatim ga peći na vrućem ulju.
7. Pečenu piletinu preliti umakom od sira i poslužiti uz pečeni krumpir.

Izvor: Dobra hrana