Hrana protiv glavobolje

by | 1 siječnja, 2015

Ako ste osoba koja ima česte glavobolje, probajte umanjiti problem hranom. Uvedite ove namirnice u vašu redovitu prehranu, a pozitivan efekt ćete sigurno uočiti.

glavobolja

Mlijeko s malo masnoća

Uzroci glavobolje su najrazličitije prirode, a jedan od čestih je dehidriranost organizma. Izbjegavanje alkohola i hrane pune soli je najbolje preventivno rješenje, a unos mlijeka je koristan zbog sadržaja kalcija i kalija u njemu. Tri čaše mlijeka dnevno mogu regulirati vaš krvni tlak i smanjiti rizik od debljine i dijabetesa.

Riba

Namirnice bogate vitaminima B6, B12 i folnim kiselinama pomažu kod smanjenja glavobolje, a zbog toga se preporučuju tuna i losos. Mala količina dimljenog lososa može dosta utjecati na vaš želudac i glavu.

Dinja

Samo jedna dinja sadrži 66 miligrama magnezija, a njezinim unosom regulira se razina šećera u krvi kod onih osoba koje imaju problem s niskom razinom šećera.

Sivi sitni grah

Jedna šalica ovog graha sadrži 25 posto dnevnog unosa vitamina, a najviše je bogat magnezijem. Ostale namirnice bogate magnezijem su banane, avokado, bademi i špinat.

Krumpir

Krumpir također pomaže u borbi protiv dehidriranosti, jer obiluje magnezijem, te vitaminima A, C i B6.

Višnje

Uglavnom sve vrste voća pomažu da se izborite s glavoboljom, jer njihovim unosom nadoknađujete izgubljenu vodu koja je neophodna organizmu. Višnje u organizmu stvaraju nitrit-okside koji suzbijaju glavobolju.

Autor: Life Content