Hrana koja utječe na rast kose kod djece

by | 23 rujna, 2013

Svaka majka želi da njeno dijete ima gustu i jaku kosu. Međutim, neke bebe imaju jaču i gušću kosu u odnosu na druge. To svakako ne mora značiti da će vaše dijete imati slabu kosu i kada odraste. Kako bi bili sigurni da će vaše dijete imati zdravu i jaku kosu, trebate obratiti pažnju na njegu kose kod djece. Osim toga, vrlo je važno osigurati pravilnu prehranu. U nastavku pogledajte neke od namirnica koje su važne za jačanje korijena kose kod djece.

Losos

Losos sadrži omega- 3 i omega – 6 masne kiseline koje potiču rast kose kod male djece. Ove masne kiseline su također dobre za kožu.

Jaja

Jaja su vrlo zdrava za malu djecu, kao i za odrasle, dok su kuhana jaja dobar izbor za vaše dijete i za cjelokupni rast i razvoj.

Banane

Banane sadrže vitamin B koji potiče rast kose i jača kosu iz korijena. Banane su također dobre za probavni sustav.

Špinat

Ovo zeleno lisnato povrće je vrlo hranjivo i zdravo. Špinat sadrži vitamin E koji potiče rast kose.

Agrumi

Agrumi su bogati folnom kiselinom što ih čini zdravim za kosu. Folna kiselina jača kosu od korijena i sprečava opadanje.

Jagode

Jagode su bogat izvor kalcija i antioksidansa koji pospješuje rast kose kod male djece.

Mlijeko

Mlijeko sadrži kalcij koji je važan mineral potreban za rast kose. Hranite vaše dijete mlijekom najmanje dva puta dnevno.

Jogurt

Mliječni proizvodi poput jogurta, ne samo da jačaju probavni sustav, već i kosti vašeg djeteta. To je jedna od namirnica koja također pospješuje rast kose.

Voda

Neka vaše dijete pije puno vode tijekom dana. Ona ne samo da čuva tijelo i kosu hidratiziranim, već i sprječava jedan od najčešćih zdravstvenih problema među njima, zatvor.

Cjelovite žitarice

Cjelovite žitarice su lako probavljive, hranjive i bogate vitaminima. To je jedna od namirnica koje povećavaju rast kose kod male djece.

Riža

Riža sadrži vitamin B koji povećava proizvodnju keratina. Keratin je protein koji jača folikule kose i povećava rast kose kod male djece.

Izvor: Ljepota.ba