Homeopatija potiče organizam

by | 31 svibnja, 2012

 Homeopatija polazi od pretpostavke da je svaka bolest posljedica poremećene ravnoteže u organizmu i da treba liječiti čovjeka kao cjelinu, a ne pojedinačne organe.

 

– Simptomi koje osjećamo kad smo bolesni zapravo nisu bolest, već obrana organizma koji je mobilizirao sve svoje snage protiv štetnog djelovanja stresa, bakterija, virusa, mentalnih i emocionalnih poremećaja. Homeopatski lijekovi, za razliku od klasičnih, ne uklanjaju simptome, već pomažu organizmu da se sam izliječi – kaže dr. Sanja Mirčić Cimeša, homeopat iz Udruženja za širenje i unapređenje klasične homeopatije "Simillimum".

 

 

Homeopatski proces počinje razgovorom u kojem homeopat postavlja mnoga pitanja pacijentu. Cilj je da se stekne kompletan uvid u sve što mu se događa na mentalnom i fizičkom planu. U homeopatskoj analizi važni su svi problemi pacijenta – i njegova bolest, i navike, i osobine, i psihološko i emocionalno stanje.
Homeopatski lijekovi, bilo da su u obliku tableta, granula, praška ili tekućine, u sebi sadrže elemente bolesti, tako da uče stanice organizma da se brane od vanjskih i unutarnjih štetnih utjecaja. Lijekovi su prirodni, biljnog, životinjskog ili mineralnog porijekla . Dobivaju se specifičnom metodom postepenog razblažavanja, a djeluju tako što potiču snagu organizma da se očisti od svih posljedica neravnoteže koja je i dovela do bolesti.
Petnaestak minuta prije i poslije uzimanja lijeka ne smije se ništa stavljati u usta, čak ni voda, pasta za zube ili cigareta. Preporučuje se izbjegavanje kave, peperminta, nekih čajeva ili proizvoda koji sadrže mentol, eukaliptus, kamilicu ili kamfor pošto oni mogu poništiti djelovanje lijeka. Ponekad lijek može izazvati prehladu, osip ili neko drugo stanje, ali to znači da organizam prolazi kroz stadij čišćenja. Brzina oporavka ovisi od vrste i duljine trajanja poremećaja, od konstitucije pacijenta, godina života, načina života i bolesti njegovih predaka.

 

Šta se dogodi ako se pogrešno odabere homeopatski lijek?

Nijedan homeopatski lijek ne može naštetiti čovjeku. Ako je lijek pogrešan, ništa se neće dogoditi. Lijek jednostavno neće pomoći, ali neće stvoriti dodatne komplikacije.

Tagovi: