Hodanjem možete skinuti kilograme, ali samo ako znate kako

by | 11 ožujka, 2020

Kad je riječ o uspješnim strategijama mršavljenja, hodanje je podcijenjeno. Osim što ne iziskuje dodatnu opremu, besplatno je i dostupno svima.

“Hodanjem se skidaju kilogrami. Što ste deblji, to će brže padati”, pojašnjava trenerica Michele Stanten za časopis Men’s Health.

Koliko ćete smršavjeti hodanjem varira od osobe do osobe, no Stanten kaže da je imala klijentice koje su u osam tjedana skidale od 7 do 11 kilograma. Kod muškaraca te brojke mogu biti i veće.

Stanten ističe nekoliko stvari koje morate imati na umu ako vam je cilj smršavjeti hodanjem.

1. Hodajte više nego sada

Ne postoji čarobna formula koja otkriva koliko koraka, kilometara ili sati trebate hodati da biste u određenom roku skinuli određen broj kilograma. Za početak, krećite se više u odnosu na sada.

“Ako na poslu cijeli dan stojite, trebat ćete uložiti više truda. No ako imate sjedilački oblik posla, šetnja nakon večere će učiniti čuda”, kaže Stanten i upozorava da si ne zadajete prevelike izazove.

“Često slušamo da je, radi zdravlja, u danu potrebno napraviti 10 tisuća koraka. Ako ih trenutno radite 3000, nemojte ciljati na 10 tisuća. U prvome tjednu radite 5000, a u drugome 7000”, savjetuje.

2. Trudite se

Najbolji način da otopite suvišne kilograme hodanjem jest taj da ubacite intervale žustrog hodanja u svoju rutinu šetnje. Istraživanja su pokazala da je to efikasno te da pomaže u održavanju razine šećera u krvi u granicama.

Ako ste za još veći zalogaj, kombinirajte navedeno s treningom snage. Imajte na umu i da upravljanje stresom, spavanje i zdrava prehrana također doprinose mršavljenju.

3. Sve se računa

Ne morate svaki dan hodati sat vremena. Puno je važnije da to postane vaša navika. Neka bude dio vaše rutine, nešto što ćete raditi bez razmišljanja, makar trajalo samo 10 do 15 minuta u danu.

Idealno je imati dva do tri intervala hodanja u danu. Nekad možete prošetati do posla, izvesti psa u šetnju ili koristiti stube umjesto dizala. Sve se broji.

IZVOR: INDEX.HR