Heljdina pita sa sirom

by | 4 veljače, 2014

Sastojci:

  • 7 biskvita od heljdinog brašna
  • 3 jaja
  • 4 dl jogurta
  • šalica (2 dl) namjenske krupice
  • 1 prašak za pecivo
  • 350 g zrnatog sira
  • 1,5 dl mlijeka
  • sol
  • 1,5 dl vrhnja za kuhanje

Priprema:
1. U dubljoj posudi umutiti jaja, jogurt, namjensku krupicu, prašak za pecivo i zrnati sir. Dodati malo soli po želji i promiješati.
2. Uzeti biskvit, pa duž jednog kraja rasporediti malo nadjeva i zarolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još roladica. Svaku roladicu prerezati na četiri dijela da bi se dobili manji komadi.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju roladice.
4. Posebno umutiti mlijeko i vrhnje za kuhanje, pa dobivenom smjesom preliti roladice Peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumene. Pečenu piti izvaditi iz pećnice, pa prekriti suhom krpom i ostaviti da se ohladi kako bi biskvit omekšao.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept