


Sastojci:
- 7 biskvita od heljdinog brašna
- 3 jaja
- 4 dl jogurta
- šalica (2 dl) namjenske krupice
- 1 prašak za pecivo
- 350 g zrnatog sira
- 1,5 dl mlijeka
- sol
- 1,5 dl vrhnja za kuhanje
Priprema:
1. U dubljoj posudi umutiti jaja, jogurt, namjensku krupicu, prašak za pecivo i zrnati sir. Dodati malo soli po želji i promiješati.
2. Uzeti biskvit, pa duž jednog kraja rasporediti malo nadjeva i zarolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još roladica. Svaku roladicu prerezati na četiri dijela da bi se dobili manji komadi.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju roladice.
4. Posebno umutiti mlijeko i vrhnje za kuhanje, pa dobivenom smjesom preliti roladice Peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumene. Pečenu piti izvaditi iz pećnice, pa prekriti suhom krpom i ostaviti da se ohladi kako bi biskvit omekšao.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



